avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am lăsat pe cineva trei ani în apartament fără să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am lăsat pe cineva trei ani în apartament fără să cer bani, iar acum când am decis să vând nu mai vrea să plece. Cum rezolv problema?

Bună ziua,
Am lăsat pe cineva sa stea în apartamentul meu de aproape 3 ani fără a mi plătit chirie sau a primi orice fel de suma , singura mea rugăminte a fost sa plătească întreținerea și celalalte utilități. I-am explicat ca dacă dorește sa renoveze ceva în casa poate sa o facă fără nici o problema. Am decis sa vând apartamentu. I am dat răgaz 3 luni dar tot nu dorește sa părăsească domiciliul. Cu mențiunea ca nu a plătit întreținerea și datorie este de 2500 lei. Cum pot scăpa legal de el. Va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marya2019 , utilizator 16:22, 12 Septembrie 2019
Buna ziua,

Persoana care locuieste fara drept in imobilul al carui proprietar sunteti are potrivit legii calitatea de ocupant.
Prin urmare, pentru evacuarea acestuia va trebui sa il notificati in scris, punandu-i in vedere sa paraseasa imobilul in termen de 5 zile de la comunicarea notificarii.
In cazul in care nu se conformeaza, trebui sa va adresati instantei de judecata, solicitand evacuarea acestuia din imobil, hotararea pronuntata fiind executorie.
Cererea de evacuarea se judeca dupa o procedura speciala, de urgenta.
Potrivit legii, notificarea este obligatorie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie, va trebui sa va grabiti cu solicitarea catre instanta, in perioada de iarna, respectiv decembrie-martie nu il veti putea evacua, daca nu are o alta locuinta unde sa se mute.
Am si eu o intrebare: daca persoana nu a stat "cu acte" la dvs in casa, ce anume va impiedica sa schimbati yala de la intrare ?!
Nu vad unde e problema: e casa dvs, puteti intra cand vreti, puteti zugravi, schimba yala...ba chiar puteti sa aduceti niste chiriasi cu contract de inchiriere !
Gresesc undeva ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Divort Enyya1 Enyya1 Avand in vedere ca eu,reclamanta, sunt in proces de divort cu paratul, iar acesta nu doreste sa paraseasca domiciliul mentionand ca o va face doar(citez) ... (vezi toată discuția)