avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redobandire uzufruct pe aprt .Acum 5 ani am cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redobandire uzufruct pe aprt .Acum 5 ani am cumparat un aprt ,iar jumatate l-am trecut pe numele ...

Acum 5 ani am cumparat un aprt ,iar jumatate l-am trecut pe numele fiicei mele (32 ani) M-am gandit sa nu plateasca taxa de succesiune .Am pus cu uzufruct viager.Ei i-am cumparat inainte cu 8 ani un alt aprt doar al ei .De 4 ani s-a mutat in asta al meu cu uzufrctul si acum nu vrea sa mai iese din el ,desii are unde sa mearga.Cum o pot scoate urgent,?e singura si se poarta f urat si agresiv. Eu locuiesc in alta parte dar imi vreau bunul inapoi .
Buna ziua, destul de freu, doar daca nu a respectat vreuna din clauzele contractuale, sau solicitati partajul apartamentului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți grija ca dreptul de uzufruct se stinge prin neuz în 10 ani.
Dacă ați sta acolo și ați avea drept de izufruct pe toată casa, o puteți evacua ca aveti dreptul sa locuiti singura. Dar și ea poate cere partajul.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am uzufruct pe toata casa .la cine sa apelez pt evacuare? executor? sau e nevoie de proces in instanta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
proces in instanta.
dupa mine, pt a avea succes, ar trebui sa locuiti acolo sau sa inchiriati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc ,asta voi face .E destul sa -i dau un termen de o luna sa paraseasca frumos locuinta ,fara scandal !

Alte discuții în legătură

Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)