avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VA ROG AJUTATI-MA!!neplata pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VA ROG AJUTATI-MA!!neplata pensiei de intretinere,amenda contravetionala

BUNA SEARA! Anul trecut dupa o plangere pentu abandon de familie,fostul mi-a platit jumatate din suma (cam pe 2 anii)si a primit si o amenda contraventionala,dar vad ca a trecut lunii si nu am mai primit nici un ban.Pot sa redeschid acelas dosar? in baza carui articol? Mai trebuie sa fac inca o plangere penala?
VA MULTUMESC PENTRU ORICE SFAT!!! SANATATE!
Cel mai recent răspuns: alynaa21 , utilizator 17:30, 25 Ianuarie 2012
Va trebui sa depuneti inca o plangere penala pentru abandon de familie.
Faceti o noua plangere.
Pentru savarsirea primei infractiuni de abandon de familie , incriminata de art. 305 din Codul penal, s-a dispus o amenda administrativa , pentru ca fapta a prezenta un grad de pericol social concret redus.


Odata repetata conduita infractionala, poate fi dispusa o alta sanctiune (pedepsele prevazute in mod alternativ fiind inchisoarea si amenda penala ).

Amintit ca nu s-a efectuat plata pensiei de intretinere, cu rea credinta, timp de cel putin doua luni.

Depuneti o plangere penala prealabila, avand ca obiect infractiunea sus amintita , indicati mijloacele de proba ce sustin afirmatiile dumneavoastra, si, totodata, constituiti-va parte civila pentru recuperarea prejudiciului cauzat , prin prin plata de daune morale si materiale.


Succes.


Va multumesc pentru raspuns.Deschid acelas dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters240769 ContSters240769 Buna seara ! Am si eu o intrebare . Sunt eleva , iar parintii mei de anul trecut prin martie au divortat. Mama nu are servici , iar tata refuza sa imi de-a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie butil78 butil78 a fost obligat de instanta sa plateasca suma de 665 ron lunar si din urma 4500 ron a platit 3 luni cate 1200 ron,si acum 1 luna l-au dat afara de la munca.ce ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare alinutza2705 alinutza2705 ce i se poate intampla tatalui, daca refuza plata pensiei alimentare? (vezi toată discuția)