avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Contractul de vanzare cumparare a fost incheiat la un notar public in 1998 contra unei sume de banii avand ca scop intretinerea a 2 bunici(in viata) in schimbul unui imobil.
Acum bunicilor nu le mai convine galagia unui copil.
1) Exista posibilitatea sa anuleze contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere din motivul mentionat mai sus?

2) Dupa decesul bunicilor se poate pierde dreptul acestui imobil in judecata cu fiica bunicilor?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: aurelvultur , utilizator 06:12, 27 Ianuarie 2012
Daca reusesc sa demonstreze in instanta ca galagia copilului ii impiedica de la avea un trai normal si decent, ati putea pierde dreptul de proprietate. Daca intretinutii incep o actiune in acest sens, fiica lor o poate continua, altfel, aceasta nu are alta calitate fata de acest contract.
Multumesc mult pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa decesul persoanei care a dobandit dreptul de proprietate in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere neacristian neacristian Speta: Persoana X dobandeste dreptul de proprietate asupra unui imobil cu dependintele aferente si o suprafata de teren in jurul imobilului in baza unui ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare cu clauza de intretinere alexunirea alexunirea Bunici mei cand erau in viata, au facut un contract de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca ei au 8 copii, dintre care un copil cu ... (vezi toată discuția)
Lamurire contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau donatie???????? ina123 ina123 Buna ziua, As avea si eu o problema si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat. Situatia mea este urmatoarea: bunicii vor sa-mi lase casa lor, eu ... (vezi toată discuția)