avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Modificare salariu daca sunt in concediu de sarcina si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Modificare salariu daca sunt in concediu de sarcina si lauzie

1. Sunt in concediu de sarcina si lauzie.Salariul meu este minim pe economie.Cu 01 ian 2012 s-a modificat. Pot sa fac act aditional cu 01.01.2012 cu modificarea corespunzatoare de salariu daca sunt in concediu?
2. Dupa nasterea copilului am depus cerere la firma unde sunt angajata (20 angajati) ptr. a beneficia de un salariu mediu/unitate cf. CCMNN 2011-2014. Am primit raspuns negativ.E corect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vilcu Gina , utilizator 15:32, 25 Ianuarie 2012
CCMNN 2011-2014 nu a fost aprobat deci nu poate fi invocat. Ajutorul la nastere poate fi platit, banuiesc, in urmatoarele situatii:
1. este prevazut in ccm (aplicabil pe perioada 2011-2012) incheiat intre reprezentatii sindicali sau ai salariatilor cu angajatorul
2. este prevazut in cim
3. este prevazut in regulamentul intern
4. angajatorul este de acord sa-l plateasca (in conditiile in care nu sunt indeplinite prevederile de la punctele 1, 2 si 3)
1.Daca la data de 01.01.2012 erati in concediu de maternitate(sarcina si lauzie),inseamna ca contractul dvs .de munca era suspendat de drept conform art.50(a) din Codul Muncii,deci nu se poate face nici o modificare ,conf.art.49(6) din Codul Muncii,republicat"In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea,modificarea,executarea sau incetarea contractului individual de munca,cu exceptia situatiilor in care contractul individual inceteaza de drept";iar pt.pct.2, v-a raspuns @horiag.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, contract de munca pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni, am anuntat angajatorul, sunt angajata pe perid determinata pana in aug 2011, pe locul unei ... (vezi toată discuția)
Ccc si contract pe perioada determinata mihaitzab mihaitzab buna tuturor as vrea sa va supun atentiei o situatie la care nu gasesc explicatie cu \\"suport legal\\" de aceia rog pe cei ce stiu sa imi scrie. sunt ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de maternitate mariana65 mariana65 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti legislatia care prevede clar ca, la revenirea din concediul de maternitate de 2 ani, angajata beneficiaza de aceleasi salariu ... (vezi toată discuția)