avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare decizie legea 10/2001- Mostenitoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare decizie legea 10/2001- Mostenitoare neintrodusa ca parat in proces

Ma aflu intr-un mare impas .Nu stiu cum trebuie sa procedez.
Pentru un teren in Bucuresti ultracentral , s-au emis doua dispozitii ale Primarului
General -prima in 2001 restituire in natura
- a doua in 2005 masuri reparatorii,pentru diferenta de teren,fiind un
bloc construit pe el.
Deciziile au fost emise pe numele celor 5 mostenitori ai fostului proprietar ,
printre care si Mama mea.
In 2009 ,a doua decizie de masuri reparatorii , se afla la ANRP si figura la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor , in stadiul de
lucru la consilier (in noembrie 2009 , cind se mai putea verifica pe site-ul ANRP)
deci se trecuse de etapa efectuarii controlului legalitatii actului administrativ .
In martie 2011 Prefectul Bucuresti cere la Tribunalul Bucuresti anularea celor doua Dispozitii ale Primarului , cea din 2001 si cea din 2005 .
Paratii introdusi in procesul contencios au fost initial cei 5 mostenitori din
cele doua decizii plus Primarul Bucuresti , pana la termenul din 18.01.2012.
Aici incepe problema mea.Mama , unul din cei 5 mostenitori din cele
doua decizii , a decedat decembrie 2008.Mostenitorii ei am devenit eu si fratele
meu,cu certificat de mostenitor datat aprilie 2010 , eu fiind reprezentata prin procura de succesiune .
Fratele meu a decedat si el in iunie 2010 , mostenitorii lui devenind singura fiica si sotia supravietuitoare , cu certificat mostenitor datat iunie 2010.
Verificind pe situl Tribunalului ,la termenul din 18.01.2012 surpriza a fost sa constat ca la lista celor 5 parati initiali s-au adaugat cele doua mostenitoare
ale fratelui meu ,care dupa cum am aratat a mostenit-o impreuna cu mine pe una din parate.
Prefectul prin avocatii sai, a introdus in cauza pe mostenitorii fratelui meu ca parate si pe mine nu m-au mentionat .Sint convinsa ca au avut cele doua certificate de mostenitor in fata ,dar din motive oculte au facut abstractie de persoana mea .
Cel caruia ii facusem procura succesorala avea obligatia sa se ocupe
si de mine,cu atit mai mult ca toate actele , documentele proprietatii sint la el.
Urmatorul termen este pe 15.02.2012 , in vederea indeplinirii procedurii de citare,a citarii beneficiarilor actului contestat.
Cum pot proceda ca sa fiu si eu parte , ca parat , in acest proces in contencios? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:23, 25 Ianuarie 2012
Stimat justițiabil,

În primul rând, nu ar fi rău să se verifice dacă problema este reală, deoarece mai pot apărea omisiuni de părți pe Portalul Instanțelor. În acest scop, rugați una din rudele citate să vadă dosarul în arhivă, și de-abia atunci puteți pune problema unei eventuale intervenții.

Cu stimă.
formulati cerere de interventie in interes propriu in care aratati ca si dvs sunteti mostenitor si o depuneti pana la termenul din februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va solicit un mic ajutor cu un sfat : intampinare in procesul civil.in cate exemplare se depune la instanta ???? soparla62 soparla62 Buna ziua , intr-un proces civil intentet de prefect privind nulitate absoluta partiala titlu de proprietate. Prefectu este reclaman parati un Costica care a ... (vezi toată discuția)
Cum as putea afla in ce stadiu este un dosar anpr? marius_zvanca marius_zvanca buna ziua!am un dosar legea2noua0 /2003.in jurul anului 2002 a fost depus la primaria de care apartin iar dupa aproimativ 2 ani a fost trimis la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 10 kunanca kunanca Avem o Sentinta a ICCJ privind acordarea de despagubiri pentru un imobil din Bucuresti data in anul 2007. Dosarul a stat 3 ani (!) la Primaria Bucuresti, a ... (vezi toată discuția)