avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala, proces verbal comunicat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala, proces verbal comunicat prin afisare

Buna ziua,
Anul trecut in anul 2011 am fost oprit de un agent de politie ca vorbeam la telefon, eu i-am spus ca nu vorbeam la telefon, a intocmit procesul verbal si am refuzat sa semnez, am mers. In aceasta luna pe 18 ian. 2012 merg sa vad ce am de plata la impozit, si cand acolo culmea imi spune ca aveti si o amenda de 210 lei, am ramas blocat....am scos copie la procesul verbal ,era atasat la pv precum ca a fost agentul x la domiciliul meu cu o martora avand domiciliul intr o comuna...cred ca era o martora fictiva!
Va rog sa ma ajutati si sa i-mi spuneti ce trebuie sa fac sa pot contesta aceasta si daca am sanse....deoarece nu am primit nimic acasa si nu am vorbit la telefon!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ContSters224733, utilizator
Daca spuneti ca aveti domiciliu in alta parte se poate sa va fi adus la cunostinta la adresa aceea... in acest caz este putin tardiv... trebuia contestat in 15 zile.
Solicitati autoritatii emitente sa va comunice copie dupa PV de contraventie
Daca apreciati util si necesar si cu ceva sanse de reusita,in termen de 15 zile de la comunicare,formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
este putin foarte tardiv...
Art. 118 din codul rutier
1. Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere,
in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost
constatata fapta.
2. Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale
complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si
irevocabile a hotararii judecatoresti.
la ce sa depun contestatie ca eu nu am primit nimic la domiciliu, am scos copia de la sectia financiara....acum recent am aflat! Daca primeam pv la domiciliu depuneam contestatie, asa ca se merita sa contestez acum la judecatorie?
nu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de contravenþie neînmânat Teracsro Teracsro Buna ziua. Am avut parte in urma cu 3 zile de nefericita ocazie sa dau peste un politist dus cu pluta. Eu stationam la o intersectie la semafor iar la ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata amenda circulatie fara proces verbal marinelasss marinelasss buna ziua, am primimit de la circa financiara instiintare ca am de platit amenda conform unui proces verbal din luna ianuarie. Nu am luat la cunostinta si ... (vezi toată discuția)
Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator Costinel Burca Costinel Burca Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si ... (vezi toată discuția)