avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salariu

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate diminua salariul unui angajat ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 23 Decembrie 2012
datorita scaderii semnificative a vanzarilor, sefu vrea sa micsoreze salariile angajatilor de la departamentul vanzari (ex de la 1400 brut la 1200 brut), legal poate sa faca aceasta micsorare, in conditiile in care salariatii nu sunt deacord ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
anymaryh, utilizator
Numai cu acordul ambelor parti se poate diminua salariul unui angajat ....
in continuare la acest subiect vreau sa stiu ce se intimpla in cazul in care angajatul nu este de acord cu oferta angajatorului? fara a fi nevoie ca angajatul sa isi dea demisia .....
1. Modificarea clauzelor din CIM (inclusiv salariul) se face numai prin act aditional semnat de ambele parti.

2. Daca nu semnati acest act aditional angajatorul nu are dreptul legal de a modifica salariul.

3. Daca totusi angajatorul va modifica salariul fara acordul dvs. atunci faceti o sesizare la ITM si, in acelasi timp, contestati modificarea salariului la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

Multumesc frumos pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Modificare salariu unilaterala cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca pot modifica salariile la min pe economie (670 ) fara acordul salariatului, avand in vedere ca nu avem contract ... (vezi toată discuția)
Diferenta salariu brut cm si brut realizat Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Buna ziua, Cu angajatorul am un ICM inregistrat la ITM cu un salariu brut in conditiile legii. Desi realizez in fiecare luna 20/21 de zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)