Buna ziua,
As dori daca se poate niste sfaturi in legatura cu situatia mea, nu singulara .
Pe scurt.Firma la care este angajat sotul meu de cateva luni incoace nu ii mai plateste la timp.Mereu intarziind si cu aproape o saptamana de la data mentionata in contract.
Ultima data au semnat ca vor fi platiti pe data de 23 in loc de 18 cum fusese pana acum si nici pe 25 nu au primit banii.
Vrem sa dam firma in judecata impreuna cu toti cei care sunt nemultumiti.
Ce ne sfatuiti sa facem?
Mentionez ca tot directorul firmei e cel care intimideaza angajatii ca se va tine cont de comportamentul lor in viitor.
Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile d-voastra.
O zi frumoasa tuturor!!!
Cu deosebit respect,
Alina R
Din punct de vedere al relatiilor de munca sunt doua posibilitati : fie demisioneaza fara preaviz , fie ramane la acelasi loc de munca pana isi gaseste in alta parte.
D.p.d.v legal pentru neplata salariilor, sotul dvs poate sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Demisie
Turcu Andrei
Buna seara! Mi-am depus cererea de demisie pe data de 08.02.2018, pentru data de 15.02.2018. Atunci seful a spus ca vrea preaviz. Eu nu am fost de acord, Am ... (vezi toată discuția)