avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil -mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil -mosteniri

parinti mei au construit o casa acum aproximativ 60 de ani dar nu au act de proprietate , decit o autorizatie de constructie .Mama mea a decedat ,mai am o sora. Itrebarea mea este cum pot sa obtin eu un contract de propietate pe acest imobil. va multumesc.
autorizatia de construire este in sine un act de proprietate. ce trebuie dumneavoastra sa faceti este sa dezbateti succesiunea dupa parintii dumneavoastra si sa mosteniti acel drept de proprietate impreuna cu sora dumneavoastra. Actul de proprietate in acest caz se va numi certificat de mostenitor.
Puteti deveni unic proprietar numai in ipoteza in care sora dumnevoastra renunta la succesiune.
va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate abramis abramis Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)