Buna seara
As dori sa stiu si eu daca exista o lege care reglementeaza serviciile postale si de curierat. In contractele lor prestatorii acestor servicii fac referiri seci la "legislatia romana" fara a specifica ceva anume.
In speta vrea sa stiu ce "arme" as putea avea impotriva unei societati de curierat care se jura ca-n 24 de ore aduce orice colet la orice usa din tara asta. Mi s-au trimis niste piese facute pe comanda, dupa 10 zile de la expeditie ei nu aveau habar ca acel colet nu a ajuns la destinatie iar acum imi spun ca limita despagubirii este de 100 EUR indiferent de valoarea contintului (adica ar fi trebuit asigurat suplimentar in momentul expedierii - dar asta au uitat sa specifice la ridicarea coletului pentru expeditie!). Nu ar fi vorba de o suma exagerat de mare (in jur de 2.000 lei) ci de indolenta, nepasarea si lipsa de respect cu care sunt tratata...
Va multumesc
Activitatea de furnizare a serviciilor poştale (inclusiv coletarie) din România este reglementată de următoarele acte normative:
- Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobată cu modificari şi completări, prin Legea nr.642/2002, cu modificările şi completările ulterioare
- Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.858/2007 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea serviciilor poştale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.608 din 4 septembrie 2007,