avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sevicii curierat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sevicii curierat

Buna seara
As dori sa stiu si eu daca exista o lege care reglementeaza serviciile postale si de curierat. In contractele lor prestatorii acestor servicii fac referiri seci la "legislatia romana" fara a specifica ceva anume.
In speta vrea sa stiu ce "arme" as putea avea impotriva unei societati de curierat care se jura ca-n 24 de ore aduce orice colet la orice usa din tara asta. Mi s-au trimis niste piese facute pe comanda, dupa 10 zile de la expeditie ei nu aveau habar ca acel colet nu a ajuns la destinatie iar acum imi spun ca limita despagubirii este de 100 EUR indiferent de valoarea contintului (adica ar fi trebuit asigurat suplimentar in momentul expedierii - dar asta au uitat sa specifice la ridicarea coletului pentru expeditie!). Nu ar fi vorba de o suma exagerat de mare (in jur de 2.000 lei) ci de indolenta, nepasarea si lipsa de respect cu care sunt tratata...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:51, 30 Octombrie 2008
Activitatea de furnizare a serviciilor poştale (inclusiv coletarie) din România este reglementată de următoarele acte normative:
- Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobată cu modificari şi completări, prin Legea nr.642/2002, cu modificările şi completările ulterioare
- Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.858/2007 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea serviciilor poştale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.608 din 4 septembrie 2007,

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie pt firme de curierat barbalan_paula barbalan_paula firme de curierat documente utilizate si tipuri de contract (vezi toată discuția)
Pierdut colet cu marfa si factura !!!??? Va rog sa-mi spune-ti cum as putea sa procedez in cazul in care s-a pierdut un colet cu marfa si factura aferent marfii ( de catre o firma de expeditii ) . In ... (vezi toată discuția)
Demersuri - posta romana victoria75 victoria75 Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea. Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul ... (vezi toată discuția)