Buna seara.
Acum aproape 2 luni mi-a expirat contractul de munca pe perioada determinata de 6 luni la o firma la care programul de lucru era de la 9 ore si jumatate si chiar mai mult in unele zile, dar si ~ 8 ore a cate 2 sambete pe luna. Avand in vedere ca m-au tot amanat cu adeverinta ce imi trebuia pentru depunerea actelor pentru somaj si cu banii am facut reclamatie la ITM pentru orele in plus lucrate - contractul e cel declarat de majoritatea angajatorilor: 8 ore. Mi-au trimis torusi intre timp adeverinta prin curier cu plata la mine - am refuzat deoarece eu locuiesc in Bucuresti foarte aproape de firma aceasta-, iar cand am mers la sediul firmei pentru a intra in posesia adeverintei si a banilor mi-au spus ca or sa revina cu un telefon la mine deoarece inca nu s-au facut salariile, iar plicul cu adeverinta e inca la curier. Intre timp mi-au facut observatie ca am facut reclamatie la ITM si ca au fost la ei spunandu-le: "Domnilor intelegem situatia in care sunteti deoarece stim ca Romania trece prin situatii grele." E normal? Eu am fost precauta si intre timp am scanat si am facut copii la unele documente in care apare semnatura mea in zilele de sambata, dar si cu ora de predare a banilor, deci am documente in copie dovedin cat timp am fost la munca. Intrarea in firma, dar si iesirea am facut-o pe baza unui card ce bineintles l-am predat pe loc. Va rog sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti ce pot sa fac mai departe. Multumesc.
Nici nu trebuie prea multe probe ... in momentul in care ati primit adeverinta trebuia sa semnati e primire si sa unei data cand ati primit-o ....acest fapt reprezenta dovada .
Din experienta imi dau seama de acest termen. IDEEA ESTE CA 9 LUNI SAU 2 ANI INSEAMNA LUNI PIERDUTE, TIMP PIERDUT. De aceea am insistat asupra unei intelegeri amiabile.
Cat priveste daunele morale, instanta este cam "zgarcita" cu acest tip de despagubiri...
Din experienta va pot spune ca sunt acordate ca prim termen de judecata de catre TMB date prin septembrie sau octombrie 2012 , fapt ce ar insemna ca un astfel de litigiu sa dureze peste 9 luni de zile ... in provincie, posibil sa se acorde prim termene de judecata mult mai mici ...
Adeverinta somaj
amrita950
Buna ziua,
Am lucrat la o societate , iar in urma restrangerii de activitate am fost concediata. Aveam doar 11 luni lucrate la soc respectiva, dar inainte de ... (vezi toată discuția)