avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oprire salariu fara hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oprire salariu fara hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Am primit o scrisoare la serviciu prin care se comunica infiintarea popririi din salariu care suna cam asa: "Va rugam sa demarati procedura de retinere salariala in cuantumul a 30% din salariul d-lui ... incepand cu luna februarie in vederea recuperarii debitului mai sus mentionat".
Intrebarea mea este: se poate pune poprire pe salariu fara o hotarare judecatoreasca? Mentionez ca debitul il am la o firma de "credit cu buletinul" din data de februarie 2007 iar comunicarea am primit-o de la o societate ce a preluat recuperarea datoriilor din data 02.2008, fara sa fiu instiintat in nici un fel de acest lucru. Despre data si contractul preluarii recuperarii datoriilor de aceasta societate au precizat in aceasta scrisoare. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:24, 26 Ianuarie 2012
Doar baza unui titlu executoriu care poate sa nu fie o chiar si o hotarare judecatoresca
contractul de imprumut este titlul executoriu! Posibil ca in baza acelui act sa se fi solicitat poprirea... Intrebarea este, cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Popriri salariale in baza unei notificari a unei soc. de recuperari creante aleodor27 aleodor27 Am primit la unitate o adresa de la o societate de recuperari creante in care ni se spunea sa oprim banii unui angajat pentru ca nu si-a achitat sumele ... (vezi toată discuția)
Contestare la executarea silita stelarman stelarman Buna seara! am primit azi, prin posta, o copie dupa instiintarea trimisa catre unitatea in care lucrez prin care un bej solicita infiintarea popririi pe ... (vezi toată discuția)