in primul rand, trebuie sa aveti un martor.
in al doilea rand, este extrem de important daca "insultele si calomniile" au fost auzite de mai multe persoane. daca nu, aveti sanse mici sa obtineti despagubiri morale si chiar deca veti primi, va fi o suma foarte mica.
instantele din romania sunt extrem de reticente in a da daune morale, din pacate.
stati asa, calomnia si insulta au fost dezincriminate si legea prin care se dezincriminau a fost declarata neconstitutionala.
Deci, calomnia si insulta inca sunt infractiuni (chit ca nu prea mai ai cum sa ajungi in instanta cu ele). In solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate, Curtea Const. a decis ca fondarea pe art 998 CCiv este incorecta in astfel de cazuri, astfel incat, cel putin din punctul meu de vedere, singura cale este tot vechea plangere la parchet, unde puteti sa va constituiti parte civila !
da dna avocat are dreptate - insulta si calomnia conform acestui RIL sunt in pom. Interesant e ca eu am un Cod Penal din 2011 cu RIL-uri si acest RIL nu este trecut !
dar, totusi, conform Curtii Constitutionale sa ceri in aceste cazuri daune morale pe 998 iarasi nu e bine. Stiu pe cineva care tocmai a pierdut un caz fondat pe 998 unde in mod clar erau aplicabile vechile prevederi C pen. Astept cu nerabdare motivarea !
Calomnie?
cristicarnisca
Buna ziua
As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent
In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)