avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie apartament bloc nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie apartament bloc nou

Intrebarea mea este urmatoarea: daca in blocul in care locuiesc (constriut in 2009), exista probleme cu canalizarea de la subsolul blocului, datorita unor vicii de constructie, poate fi tras la raspundere constructorul daca nu exista clauze contractuale speciale in sensul ca isi asuma el raspunerea pentru efectuarea reparatiilor daca in timp vor apare probleme. Daca exista aceasta posibiliate as dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:00, 29 Ianuarie 2012
Filip10 a scris:

daca nu exista clauze contractuale speciale

Daca in contractul asumat de catre parti nu au fost negociate si nu sunt prevazute clauze speciale privitoare la raspunderea constructurilor asupra eventualelor deficiente la parte constructi care se pot manifesta pe parcursul unui termen de la receptia lurarii, pe cale de consecinta rezulta neatentia ssu necunoastereaa legii de catre beneficiar
Chiar daca nu exista clauze speciale,edificiul/blocul trebuie sa detina pe langa PV receptie si o garantie a lucrarilor
Sesizati oficial Inspectoratul de Stat in Constructii local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii subsol bloc noidoi noidoi buna ziua. sunt presedintele blocului meu si am o problema. la subsol, din cauza ploii abundente, au aparut niste infiltratii si este f multa apa pe holul de ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu multiple probleme MagiranL MagiranL Am, cumparat un apartament in Drm Malu Mierii si ma confrunt cu mai multe probleme: - nu exista parcare, stiu ca legea obliga constructorul - nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Boxa apartament - constructie pereti tabla Iuli03 Iuli03 Am cumparat un apartament acum un an, si odata cu el si o boxa care este la subsolul blocului. La momentul semnarii precontractului am platit integral boxa in ... (vezi toată discuția)