buna ziua. sunt presedintele blocului meu si am o problema. la subsol, din cauza ploii abundente, au aparut niste infiltratii si este f multa apa pe holul de langa boxe. blocul este dat in folosinta de vreo trei ani. aceasta problema, am inteles de la vecini (eu nu eram mutat inca), a aparut la foarte scurt timp dupa darea in folosinta. as vrea sa stiu daca legea prevede ceva legat de probleme ale constructiei aparute in atat de scurt timp. nu mi se pare normal ca un bloc atat de nou sa aiba probleme cu inundarea subsolului, sau alte probleme legate de constructie. d-voastra ce ziceti? putem face ceva? multumesc
Exista un P.V.de dare in folosinta.
In aceste acte gasiti anii de garantie,cat si ce se face in cazul viciilor ascunse(la ce perioada gasite ,conditiile)
Constructorul,dezvoltatorul trebuie sa va remedieze aceasta.
Studiati PV de receptie imobil, in care este precizat termenul asumat de catre constructor pentru remedierea deficientelor
In situatia in care termenul a expirat,sau constructorul nu isi asuma responsabilitatea pentru acest gen de deficienta,va trebui sa demarati procedura de executare reparatii prin asociatia de proprietari
Va multumesc pt raspunsuri.
Nu stiu insa unde as putea gasi acest PV de receptie imobil. Noi ne-am mutat de vreo 2 ani de la darea in folosinta. Nu stiu cine primeste un astfel de PV.
In mod normal la cine e? Si cam cat timp se acorda garantie pt un bloc, de regula?
Multumesc anticipat.
In primul mesaj spuneti ca sunteti presedintele blocului. Presupun ca sunteti presedintele asociatiei de proprietari constituita in blocul dumneavoastra sau pe mai multe blocuri, nu?
Cartea tehnica a constructiei se gaseste sau ar trebui sa se gaseasca in sediul asociatiei de proprietari al carei presedinte poate ca sunteti.
Daca nu este acolo, luati legatura cu serviciul din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari si-acesti va pot indruma sa intrati in posesia cartii tehnice a imobilului.
Buna ziua. Da, sunt presedintele asociatiei blocului. Este un bloc mic, de 11 apt. Cand ne-am mutat aici erau doar vreo 6 apt ocupate doar si, desi blocul era in folosinta e vreun an jumatate, nu facusera mai nimic, asa ca ne-am ocupat noi. Asociatia ne-a fost facuta de o firma. Cei din bloc (care locuiau dinainte de noi) nu au avut o carte tehnica a constructiei, si nici nu ni s-a cerut la dosar cand s-a facut asociatia. Deci, nu avem asa ceva. O sa incercam la primarie, cum spuneti dvoastra, sa gasim aceasta carte tehnica. Dar n-ar trebui sa existe, oricum, un termen de garantie? Care sa fie mai mare decat cei 3 ani si jumatate de cand s-a sat blocul in folosinta?