avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditionarea eliberarii unei adeverinte necesare la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditionarea eliberarii unei adeverinte necesare la somaj de plata unei amenzi

Buna ziua. M-ar interesa daca este un temei legal in baza caruia cineva care are o amenda neplatita la finantele locale nu i se da adeverenta precum ca nu realizeaza venituri necesara pentru dosarul de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:19, 26 Ianuarie 2012
1. Nu exista o lege care sa spuna asa ceva.
2. Este doar o masura abuziva a organelor financiare.
Cand a fost sa ridice adeverinta o angajata i-a spus ca nu vrea directoarea sa semneze , doar daca plateste macar o parte din acea amenda. Este legal asa ceva? Ce ar fi de facut?
1. V-am raspuns ca nu este legal, este un abuz al directoarei respective.

2. - Spuneti-i ca nu aveti de unde plati pana nu luati indemnizatia de somaj.
- Daca nu o induplecati faceti scandal, spuneti-i ca o dati in judecata, ca o reclamati etc.

3. Nu e posibil sa faca asa ceva mai ales cand este vorba de un somer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a eliberat adeverinta de la finante, necesara pentru depunerea dosarului la agentia de somaj Maria Radu Maria Radu Buna ziua, As avea si eu o problema in ceea ce priveste dosarul de somaj.Am toate documentele necesare mai putin adeverinta de la fisc din care reiese ca nu ... (vezi toată discuția)
Somaj iulian7d iulian7d Buna ziua. Tatal meu a depus cerere pentru eliberarea unei adeverinte de venit (pentru dosarul de somaj)de la Finante si nu i se elibereaza aceasta adeverinta ... (vezi toată discuția)
Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)