avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma fara activitate, datorii acumulate catre stat si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma fara activitate, datorii acumulate catre stat si diverse companii

Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema: in 2009 am infiintat o societate, alaturi de un prieten foarte bun (niciodata sa nu faceti afaceri cu prietenii), societate ce avea ca principal obiectiv de activitate importul si comercializarea de accesorii pentru autovehicole. Din 2010 insa, societatea nu a mai functionat (din cauza imposibilitatii inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari), iar activitatea s-a oprit. De atunci pana in prezent s-au acumulat datorii la stat de cca 3000 ron (impozitul forfetar+dobanzi si penalitati), si datorii catre o societate de telefonie mobila de cca 2000 ron. As dori sa inchid firma, sau sa o dizolv, deoarece sunt presat de compania de telefonie mobila. Ce pot face in cazul asta? Ce se intampla daca ei vin sa execute firma silit, iar firma nu are bunuri? Administratorul firmei poate fi executat ca persoana fizica? Exista posibilitatea ca administratorul sa piarda bunurile proprii in urma datoriilor de pe societate? Este o solutie vanzarea rapida a societatii catre o terta persoana? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 17:59, 26 Ianuarie 2012
se poate atrage raspunderea administratorului daca se dovedeste ca a administrat societatea cu rea credinta. executarea silita nu va avea finalitate societatea fiind insolvabila. nu cred ca merita sa va complicati cu vanzarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante plata datorie factura telefon la unul din operatorii de telefonie mobila s65siemens s65siemens Sant pensionar de invaliditate gradul 2 si am fost instiintat printr-o adresa ca urmeaza sa fiu executat silit de 850 ron datoria la unul din operatorii de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul asta? faliment? geo123 geo123 Am o firma care a acumulat datorii la BS ( incepand cu impozitul pe dividende din 2007,2008 pana la forfetarul de anul asta), aprox.3000 ron. O firma mica cu ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)