avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cotizatie sindicat cf noului cod civil
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cotizatie sindicat cf noului cod civil

buna seara,
sunt salariat bugetar la un spital din romania, nu sunt membru de sindicat si totusi mi se opreste aceasta contributie lunara, cf noului cod civil se mai pot opri pe stat de salariu, sau trebuie sa platesc eu in numerar( am inteles ca nu se mai opresc decat contributiile obligatorii: pensie ,somaj,sanatate)
va rog sa imi specificati si cf carui articol.
multumesc.
cu stima,
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 12:24, 29 Martie 2012
Daca nu sunteti membru conform carui act normativ platiti cotizatie?
Cotizatia se plateste de catre membrii in conformitate cu STATUT-ul organizatiei sindicale.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
pneagu a scris:

Daca nu sunteti membru conform carui act normativ platiti cotizatie?
Cotizatia se plateste de catre membrii in conformitate cu STATUT-ul organizatiei sindicale.

Conform unui anumit articol din contractele colective de munca la nivel de ramura sanitara, sector sanitar sau unitati sanitare, nemembrilor de sindicat li se retine (retinere nu cotizatie) o suma (cuantumul a fost de 0,5 % apoi 0,6% la nivel de ramura sanitara iar la nivel de unitati a fost negociat la 1% din salariul de incadrare) pentru a beneficia de aceleasi drepturi negociate in contractul colectiv, ca si membrii de sindicat.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
valita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.103-contract colectiv de munca la nivel national-lamuriri kaliteea kaliteea Buna ziua, Citez:\"Art. 103. - in contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante ... (vezi toată discuția)
contributia nemembrilor de sindicat amisilisteanu amisilisteanu Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat? (vezi toată discuția)
Contributie pentru desfasurarea negocierilor colective Instantlife Instantlife CCMUN 2007-2010 ART.103: In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante vor ... (vezi toată discuția)