avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casatoria salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casatoria salariatului

Buna seara , Daca un salariat se casatoreste pe data de 18.02.2012 conform contractului individual de munca , de la ce data i se iau in calcul cele 5 zile libere platitte aferente casatoriei. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 26 Ianuarie 2012
De ce ar trebui sa prevada daca este specificat ca se acorda " pentru casatoria salariatului"? Este vorba de eveniment si nu vad de ce s-ar acorda la un timp de... dupa eveniment. Cred ca beneficiarii care solicita la o alta data decat cea a evenimentului "forteaza" interpretarea txtului in functie de interesele sale. Un angajator cu gandire logica poate refuza fara probleme.
De ce nu ar trebui sa se prevada ? .. iar daca stam sa extrapolam fiecare raspuns dat pe Forum , atunci nu s-ar mai intelege nimic ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am două întrebări: legislația română oferă 5 zile libere ... Herbert Amagdalinei Herbert Amagdalinei Am două întrebări: legislația română oferă 5 zile libere cand cineva se căsătorește... pot sa imi iau liber acele 5 zile exact la data căsătoriei ... (vezi toată discuția)
Concediu dupa 11 luni de la angajare walipope walipope Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)