avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

BUNA SEARA MA NUMESC MIHAELA SI AM SA EXPLIC IN CATEVA CUVINTE CE AM INTANPINAT.
AM LUAT UN APARTAMENT CU UN CREDOT DE LA BANCA DE 50 MII EURO AM PLATIT LA EL PANA IN 2010 LA EL AM RAMAS RESTANTA VRO CATEVA LUNI SI NU AM MAI PUTUT FACE FATA ASA CA NU AM MAI PLATIT DIN LUNA AUGUST 2010 NICI UN LEU LA BANCA. AM FOST LA UN AVOCAT CARE A INAINTAT O SRISOARE CATRE BANCA DE REZILIEREA CONTRACTULUI DAR NU AVEM NICI UN RASPUNS DE LA EI.
AVOCATU NE-A ZIS SA NU MAI PLATIM NICI INTRETINERE NICI IMPOZIT SI NICI ALTE DARI CATRE STAT,DAR ASTAZI AM PRIMIT UN TELEFON DE LA ADMINISTRATOR CA AM 28 DE MILOANE DE PLATA LA INTRETINERE SI CA NE DA IN JUDECATA DESI EU AM FACUT O SCRISOARE CATRE ADMINISTRATIE SA NE SCOATA DE LA INTRETINERE PENTRU CA IN APARTAMENT NU LOCUESTE NIMENI ACOLO DIN LUNA SEPTEMBRIE 2010
CE TREBUIE SA FAC SI CUM SA PROCEDEZ ?
VA INTREB PE VOI PENTRU CA NU AM NICI UN RASPUNS DE LA AVOCAT CU APARTAMENTU.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:16, 29 Ianuarie 2012
Nu am sa comentez in niciun fel sfaturile colegului meu. Nu peste mult timp veti pierde apartamentul.Si din pacate, la asociatie platiti o suma de bani chiar daca nu locuiti, dar dvs cred ca aveti si restante.Apartamentul e ipotecat in favoarea bancii,nu?
Buna seara !
Mda , o situatie neplacuta ... trebuie sa va interesati la administrator ce reprezinta acele sume , iar in functie de raspuns veti actiona . Nu inteleg de ce acel avocat v-a sfatuit astfel , pentru ca , toate acele datorii s-au acumulat , sunt purtatoare de dobanda/penalitati si , in masura in care se va ajunge la executare silita , se vor adauga si cheltuielile efectuate cu aceasta . #-o
DA APARTAMENTUL ESTE IPOTECAT IN FAVOAREA BANCII .AVOCATUL MEU A FACUT SCRISOARE DE REZILIERE A CONTRACTULUI DE INPRUMUT DIN FEBRUARIE 2011 DAR NU A PRIMIT NICI UN RASPUNS LA SCRISOARE.
NOI NU AM MAI FACUT NICI O PLATA LA BANCA DIN AUGUST 2010.
AVOCATU A ZIS CA NU POATE SA FACA NIMIC PANA NU PRIMESTE SCRISOARE DE LA BANCA .
EU CE FAC DACA EL PRIMESTE SCRISOARE PESTE 2 ANI?
CE MA SFATUITI SA FAC SA IMI SCHIMB AVOCATU SAU ESTE BINE CE ZICE CA TREBUI
@nicoloff,
Avand apartamentul cumparat prin credit bancar, nu aveti cum sa reziliati contractul cu banca.
Sunt convins ca nici un avocat, nici un student la drept, nu va poate da un asemenea sfat si nu poate solicita bancii "rezilierea contractului".
Probabil ca avocatul a solicitat bancii, in numele dumneavoastra, o refinantare, o esalonare a platii, o suspendare a ratelor pe o perioada..., dar nu reziliere.

Catre asociatia de proprietari aveti obligatia sa platiti indiferent ca locuiti sau nu acolo. Asociatia va poate actiona in judecata si dupa obtinerea unei hotarari ce o poate investi, va putea scoate apartamentul la vanzare cu ajutorul unui executor, chiar impreuna cu banca.
Si-aveti numai de pierdut in acest caz.
Avand in vedere ca nu ati platit timp de doi ani, cred ca au fost destul de indulgenti, atat asociatia cat si banca.
Nu puteti continua in acest fel la nesfarsit. Daca v-ati revenit financiar mergeti si incepeti sa platiti la banca si la asociatie.
Daca in continuare nu aveti posibilitatea sa platiti, incercati sa vindeti apartamentul si astfel sa platiti debitele catre banca si asociatie. Acest lucru se poate face pe baza de documente, antecontract, intelegere in fata notarului, acceptare din partea bancii si a asociatiei. Adica viitorul proprietar sa preia toate datoriile dv atat la asociatie cat si banca.
Asa poate mai ramaneti cu ceva bani, pentru ca in cazul cand nu faceti nimic si ajungeti la executare silita, apartamentul se poate vinde la jumatate din pretul real.

:offtopic:

Va rog sa nu mai postati mesajele cu litere mari, fiind greu de citit si incalcand regulamentul forumului. Si nu mai postati mesaje consecutive. Daca v-ati adus aminte ca mai aveti ceva de scris in 30 de minute puteti sa reeditati, sa completati mesajul anerior, daca nu a raspuns nimeni intre timp.
Am luat apartamentul prin credit ipotecar nu credit bancar.am luat creditul ipotecar in 2006 si am platit pana in 2010 luna august dupa care am fost in incapacitatea de a mai plati ratele.In 2011 februarie am angajat un avocat care a trimis scrisoarea de reziliere a contractului la banca.pana in momentu de fata nu am primit nici un raspuns de la banca.Avocatu ne-a sfatuit sa nu mai platimi intretinerea si impozitulpentru apartament.
Acum am fost anuntati de administrator ca vom fi dati in judecata pentru neplata intretinerii timp de 1an si jumatate pentru ca de atunci nu mai locuieste nimeni apartament.
Ce se poate intampla in acest caz avand in vedere ca eu nu mai am nici un bun pe numele meu?
Si ce ma sfatuiti in legatura cu banca si cu apartamentul?

Alte discuții în legătură

Restantieri marida marida la asociatia de proprietari avem doua situatii: 1. Un restantier de un an de zile care a facut credit ipotecar si a plecat cu banii in strainatate iar banca ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Nulitatea contractului de cesiune de creanta mari mari Buna ziua Sunt in situatia urmatoare:in 2008 am contractat un credit ipotecar de la banca x, notandu-se ipoteca asupra apartamentului.Dupa un an de zile de la ... (vezi toată discuția)