avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe timru judiciar apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe timru judiciar apel

cine poate sa-mi spuna cam cat ar costa taxa timbru judiciar apel partaj bunuri comune.valoare imobil 356 000 roni ( valoare estimata expert nereala ). in primul proces judecatoria a hotarat 50-50 %,mie atribuindu-mi imobilul, si obligatia de a plati sulta fostei sotii in valoare de 178 000 roni. am deschis proces apel, si nu cred ca pot plati taza timbru judiciar deoarece am inteles ca e foarte mare.in plus va fi de platit si taxa timbru judiciar pe valoare imobil, care nici asta nu stiu cat va fi. precizez ca in primul proces am cerut 100% din imobil, iar in apel nu am pecizat cat la suta pretind. in caz ca nu pot plati taxele, probabil procesul nu se va mai tine.onorariul dat avocatului il mai pot recupera, daca nu va fi nevoie sa se mai prezinte la proces?eu sunt in strainatate, iar de un an circa nu am un loc stabil de munca,deci nu-mi pot permite sa platesc taxele judiciare.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: valik , utilizator 20:42, 27 Ianuarie 2012
Fara suparare, am niste dubii in ceea ce o priveste pe avocata dvs.
Nu sunt supuse apelului hotararile judecatoresti in care obiectul are o valoare de pana la 100.000 lei inclusiv ( aici va incadrati).
Va anunt oficial ca va fi recurs, trebuie motivat o data cu depunerea cererii, inteleg ca ati depus cererea de apel, daca nu e motivata, e posibil sa fie respinsa ( pt ca de fapt e recurs).
In sfarsit, nu mai conteaza, timbrati cu cat aveti si instanta va va pune in vedere sa completati. Atunci veti vedea cat e taxa, ce atatea discutii...si recititi ce am scris mai sus, in legatura cu scutirea.
va multumesc mult de sfaturi.precizez ca in sedinta de fond imobilul a fost evaluat la cifra de 356 000 roni ( binenteles la " convins" fosta pe expert, eu nefiind in tara in momentul expertizei, si nici valoarea nu este cea reala). valoarea impozabila la primarie a imobilului este de 96 000 roni. 80 000 roni este valoarea declarata de fosta in partaj, inainte de a se duce act primarie cu valoare impozabila imobil, si inainte de expertiza.deci in sedinta de fond sa tinut cont de valoarea estimata de expert ( 356 000 roni) , deci prin 50% in urma hotararii judecatoresti din primul proces, trebuie sa-i dau fostei 178 000 roni. deci valoarea este de peste 100 000 roni, chiar daca nu reprezinta realitatea. in plus astazi am primit citatie proces apel pt data de 1 februarie in care sunt avertizat sa platesc suma de 8 068 roni taxa timbru judiciar apel , si sa precizez in instanta valoarea reala de circulatie a imobilului pentru calcularea taxei de timbru. efectiv nu mai inteleg nimic. daca in prima instanta sa platit 250 lei de fiecare taxa timbru judiciar, logic ar fi ca in apel sa platesc 50% din 250 roni. admitand ca se plateste 3 % din valoarea reala a imobilului ( nu cea expertizata ) ar fi trebuit platita suma de 3531 roni impartit la doi, ar fi revenit in sedinta de fond la fiecare de platit 1760 roni, iar acum in apel ar fi trebuit sa platesc 50% din 1760 roni, taxa timbru judiciar. avocata spune ca e corect 8068 de platit, fara sa-mi dea prea multe explicatii. in ceea ce priveste scutirea de plata o sa cer de la biroul administrativ al primariei adeverinta precum ca nu am venituri impozabile.sper ca avocata sa le prezinte in instanta si sa fie convingatoare.in plus, vazand ca mi se cere de catre instanta sa declar la primul termen valoarea reala de circulatie a imobilului (care este de 96 000 roni valoare in actele primariei pe care platesc impozit ), in acest caz se mai judeca in apel procesul, vazand ca este sub 100 000 roni ? sau se va tine cont de valoarea expertizata ? sau e mai bine sa declar ca valoare reala circa 110 000 roni pt a ma incadra in valoarea pt care am drept la apel? o groaza de dubii, si un avocat care ma tine in obscuritate. va multumesc mult, si va rog sa ma ajutati cu o lamurire cat de mica.
Ar trebui ca avocata sa va explice toate aceste lucruri. Cel putin in ceea ce priveste valoarea de declarat, diferenta intre apel si recurs, daca hotararea dvs. este atacabila cu care anume dintre ele...pt ca ea va face apararea, nu? Altfel de ce ati platit-o?
Pt mai multa siguranta, faceti cererea pt ajutor public judiciar, scrieti de mana o declaratie pe proprie raspundere daca ati mai beneficiat in ultimele luni si in ce cuantum, anexati adeverinta de la primarie si depuneti-le pe toate la registratura instantei. Trimiteti-mi mesaj privat cu adresa de email daca vreti modele.

aveti dreptate, dar cati dintre avocati sunt onesti si iti explica clar situatia in care te afli, si riscurile la care te expui intr-un eventual apel sau recurs? sa fim onesti:unii dintre avocati urmaresc onorariul lor ( si nu putin ), si mai putin ii intereseaza daca o hotarare este sau nu atacabila, important este sa te convinga sa mergi mai departe,ei primind onorariul, si dupa........dumnezeu cu mila.referitor la apel , valoarea pe care eu o contest este cea de 356 000 expertizata care nu este nici pe departe reala ( imobilul aflanduse pe o ulita la tara, dat la ros, fara nici un fel de finisari, instalatii sanitare,electrice, gaz,canalizare, practic nimic ), si in plus mai contest 50 % hotarati in instanta ca sulta pt fosta ( specific ca nu a putut demonstra cu acte venituri in perioada casatoriei, declarand chiar ea ca sa despartit in fapt in aceiasi luna in care am obtinut si autorizatia de constructie, introducand imediat dupa divortul si partajul, chiar daca eu am demonstrat cu acte lunar, venitul pe toata perioada casatoriei) . pt modele : valy_ior@yahoo.it si va multumesc mult.cum trebuie facuta cererea pt ajutor public? si trebuie sa i le dau avocatei sa le prezinte pe 1 feb in instanta, sau le depun la registratura inainte, sai in ziua procesului? fiindca eu nu sunt in tara. multumesc mul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in ceata... ajutati-ma!.... alex9ys alex9ys Domnii mei, Am fost dat in judecata de un domn, care imi cerea plata a 120 000 lei Ron... Instanta i-a fixat domnului in cauza o taxa de timbru in valoare de ... (vezi toată discuția)
Ref taxa timbru 3% din valoarea masei partajabile,apoi taxa fond si apel ContSters124097 ContSters124097 Buna ziua,sa zicem chiar daca este 23,55 hrs/25 ian Respectuos va rog raspunsul la intrebarea= DE CITE ORI PLATESC 3 % DIN VALOAREA MASEI PARTAJABILE ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Conductor74 Conductor74 Mi s-a cerut pentru apel același onorariu ca pentru procesul inițial, este normal? Eu știam ca pentru recurs se plătește la jumătate celui inițial (vezi toată discuția)