avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie datorii firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie datorii firma

buna seara,
va rog sa ma ajutati sa inteleg daca dreptul de prescriptie se aplica in cazul explicat mai jos.
Un S.R.L. intra in insolventa declarandu-se faliment in anul 2007. Tot in 2007 DGEP trimite firmei titlu executoriu. Avand datorii catre stat, DGEP face recurs cerand desfiintarea incheierii de dizolvare, pentru recuperarea creantelor. In 2010 Tribunalul, sectia comerciala de contencios adm. si fiscal dispune intrarea in faliment in procedura simplificata si fixeaza termen ptr. verificarea si depunerea creantelor. DGFP cheama in judecata pe administrator si asociat ptr. raspundere patrimoniala sustinand ca s-au sustras controlului financiar, ascundere documente, etc (fara ca cineva sa se fi prezentat la firma respectiva sau sa trimita o instiintare cu confirmare de primire sau alta modalitate prin care sa ceara evaluarea documentelor contabile). Ce se poate face in acest caz? Exista vreun termen de prescriptie din 2007 cand DGEP a emis titlu executoriu sau a fost intrerupta prescriptia prin recursul lor din 2010?
Va multumesc din suflet daca imi puteti da un sfat
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 21:43, 26 Ianuarie 2012
Termenul de prescripţie al datoriilor bugetare este de 5 ani. Deci s.ar fi împlinit anul acesta, iar procesul din 2010, da a întrerupt prescripţia.
Termenul pentru prescriptia creantelor bugetare este de 5 ani. Dar cursul prescrisptiee este intrerupt cu fiecare act de executare sau de incercare de recuperare a sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite - creditor statul jimmy1982 jimmy1982 Buna Ziua. Imi permit sa va deranjez cu o mica intrebare al carei raspuns nu il gasesc nicaieri pe internet si nici avocatii la care am apelat pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu de o firma de recuperari creante cornelia_simion cornelia_simion Sotul meu a fost asociat in cadrul unui SRL, care a intrat in faliment in anul 2010, faliment care a fost solutionat definitiv in anul 2014. In anul 2007, ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre fisc paulini_iolanda paulini_iolanda Nu imi este prea clara prescriera. Concret - am o masina pe care am avut-o inchiriata la o firma de taxi in 2006 si nu am platit impozitul pe venit. Acum as ... (vezi toată discuția)