avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren alaturat constructiei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren alaturat constructiei

Am cumparat casa in 1985 cu un teren inprejmuit de 14 ari .Initial s-a intabulat casa cu cei 250 m.patrati aferenti constructiei.Pentru diferenta de teren am platit o taxa anuala / m.patrat. Terenul respectiv a apartinut fostului CAP.iar fostii proprietari l-au primit ca brat de munca. Ce modalitati de intabulare ar fi?.
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 22:15, 26 Ianuarie 2012
Pentru intabularea terenului trebuie sa detineti act de proprietate, iar dvs. nu aveti un asemenea act.
Conform art.36, alin.2 din Legea 18/1991 - legea fondului funciar , se reconstituie, la cerere dreptul de proprietate asup[ra terenurilor aferente constructiilor.
Trebuie sa va adresati Primariei pentru a face demersurile necesare, in vederea eliberarii Ordinului Prefctului.
Asta in cazul in care, nu s-a eliberat titlul de proprietate pe numele fostilor proprietari.In acest caz trebuie sa cumparati terenul de la ei si vi se va intabla dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate teren emilia_d emilia_d Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie: casa in care locuiesc este a socrilor mei,iar ei doresc sa imi faca act vanzare cumparare iar acum m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare 1985 care nu are nici o valoare pentru titlu forin_04 forin_04 Buna ziua. Doresc sa fac succesiunea dupa decedarea parintilor. Exista un contract de vanzare cumparare in anul 1985 prin care parintii mei cumpara de la ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)