avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar nerezolat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar nerezolat

buna am si ieu urmatorea nemulumire acum trei luni sotia mea a avut un accident ,si in seara asta am primit un maill spunind ca dosarul de daune a fost respins zicind ca pagubele nu au fost atunci facute cum pot sa imi primesc bani pe dauna ce trebuie sa fac?#-o
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 20:24, 3 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Ma refeream la aceasta greseala a asiguratorului:
Art. 36.
(4) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie sa notifice partii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.

Proba revine in sarcina societatii de asigurari sa faca dovada ca a notificat partea prejudiciata. in caz contrar conform prevederilor aceluiasi articol au obligatia:

1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.

Daca acestia refuza sa plateasca cred ca CSA-ul poate dispune masuri in baza:

Art. 37. — Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de intarziere.
sigur ca sa dori sami recomandati un avocat dar as mai dori sami spuneti cam la ce pret ar fi sa vad daca merita sa dau asigurarea in judecata............... !!!!
Se poate rezolva si prin servicii de consiliere initial fara a se ajunge la instanta. Daca nu va ramane decat alternativa instantei intr-un final abia atunci apelati la un avocat. Costurile serviciilor de consultanta sunt semnificativ mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)