avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren mai mare decat in acte

Acum 30 de ani am cumparat o proprietate in intravilan si doresc sa o intabulez.Nu pot deoarece in urma masuratorilor facute acum,reiese ca am cam 70 m2 in plus decat ce este trecut in acte.Primaria nu i-mi emite titlul de proprietate nici macar pe suprafata inscrisa in acte.Ma poate ajuta cineva cu un sfat pertinent pentru a solutiona situatia?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:35, 9 Februarie 2018
Cred ca cel mai simplu este sa faceti cadastrul si la suprafata in plus topograful sa scrie detinut fara acte de 30 ani.
Pentru diferenta, deschideti actiune in justitie avand ca obiect uzucapiunea, aratati ca sunteti propietar de buna credinta si aduceti 3 martori, vecini cu dvs.
Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru constructie si Ordinul Prefectului pentru 170 din cei 250 cat sunt un realitate.Ocpi refuza sa faca intabularea dupa ce am facut toate masuratorile prin expert topograf.Nu stiu cui sa ma mai adresez sa rezolv situatia,intrucit primaria spune ca trebuie si TP.
Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru constructie(TINE LOC DE VANZARE-CUMPARARE) si Ordinul Prefectului pentru 170 din cei 250 cat sunt un realitate.Ocpi refuza sa faca intabularea dupa ce am facut toate masuratorile prin expert topograf.Nu stiu cui sa ma mai adresez sa rezolv situatia,intrucit primaria spune ca trebuie si TP.

OCPI, face intabularea doar pe acte autentificate.
Deschideti actiune in justitie impotriva Consiliului local. In prealabil scoateti copie de rol de la directia de taxe si impozite si copie dupa rolul agricol de la primarie.
Am hotarare definitiva si irevocabila care tine loc de contract de vanzare cumparare pentru casa.de asemeni am ordinul prefectului pentru suprafata de terende 176 m,suprafata trecuta in actul de vanzare cumparare.Pot intabula casa si terenul de 176 m2,fara excedentulde74m2?multumesc

Alte discuții în legătură

Intabulare teren danielaonofreiciuc danielaonofreiciuc in anul 1976 , parintii mei au dobandit o casa in urma intretinerii unei persoane. conform legilor vremii respective in momentul intabularii casei , terenul ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate si ordinul prefectului corneliaaa corneliaaa Buna ziua,am cumparat o casa+ teren in 2002 cu contract de vanzare cumparare (am cadastru,intabulare,carte funciara tot)acum vreau sa vand ,cel care cumpara ... (vezi toată discuția)