avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pot fi obligat la plata unei sume de bani ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pot fi obligat la plata unei sume de bani ?

Buna ziua!
Va rog respectos sa imi oferiti consiliere intr-un litigiu intre mine si o persoana care doreste sa ma actioneze in instanta pentru plata unor cheltuieli:
-am primit la locul de munca o invitatie la sediul unei firme de avocatura pentru un litigiu intre mine si o persoana in al carei apartament am locuit in calitate de chirias.Desi nu a dorit sa incheiem un contract de inchiriere pe motiv ca nu doreste sa isi diminueze veniturile platind impozit la stat,imi cere sa platesc 10458,00ron reprezentand cheltuieli de renovare a apertamentului,restante la intretinere si chirie.Mentionez ca aceasta mi-a ceut la plecarea din apartament sa zugravesc apartamentul,lucru care l-am facut.Apoi,mi-a cerut sa imi iau un angajament scris in fata ei ca voi plati restantele pe care le am,fara prezenta unor martori.mentionez ca am achitat o suma imoprtanta dupa o luna de zile.Si cu toate acestea,doreste sa platesc o suma de bani pe care nu imi apartine.Daca nu avem un contract de inchiriere incheiat intre noi,ma poate avea cistig de cauza in instanta?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:06, 28 Ianuarie 2012
Si ati semnat documentul prin care v-ati angajat sa platiti?
nu,nici nu se pune problema.am primit doar o invitatie in data de 15.02.2012 pentru rezolvarea litigiului pe cale amiabila.

acum doi ani,propietarul a avut initiativa inainte de plecarea mea,dupa ce s-a asigurat ca am zugravit si obiectele de inventar sunt prezente,mi-a cerut sa scriu pe o bucata de hirtie a4 ca imi revine obligatia sa platesc o suma de bani.fara martori.fara notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
la fel cum ati scris ca va obligati sa platiti atunci ... puteti spune ca ati achitat. V-a chemat la biroul avocatului tocmai pt a da in scris ca recunoasteti datoria, ca nu aveau dovezi sa va cheme in instanta.
nu mergeti la conciliere. Trimiteti prin posta un inscris din care sa rezulte ca nu cunoasteti despre ce este vorba, si ca dvs nu sunteti dator nimanui. Nu au ce sa va faca.

ramane insa datoria morala care ar trebui sa va spuna sa faceti ceea ce este corect, adica sa platiti ceea ce ati consumat. Sincer nu ii compatimesc nici pe cei care fenteaza statul si raman buni de plata, fiind un risc pe care si l-a asumat in momentul in care v-au acceptat chirias fara a intocmi contract si a plati impozitul aferent
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
eu_inginer, utilizator
Intreb si eu.. ati semnat pana la urma bucata aia de hartie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la mediere asociatie de proprietari geogeorge geogeorge Buna ziua, acum o saptamana un prieten de-al meu s-a dus la un mediator ca sa faca o invitatie scrisa la mediere asociatiei de proprietari la care avea niste ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru recuperare chiriilor neplatite adaarg adaarg Buna ziua, Sunt proprietar si inchiriez un apartament. Contractul de inchiriere este valabil pana in februarie dar chiria nu mi-a mai fost platita de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere mariandecu mariandecu Buna ziua!Sunt posesorul unui contract de inchiriere a unui apartament apartinand clm .durata contractului este de 5 ani .am intarziat cu plata chiriei pe 4 ... (vezi toată discuția)