avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare in tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare in tribunal

Fiul meu are un proces ce se intinde de 4 ani de zile. Se pare ca se apropie de final. Parca nu as vrea sa mai continui cu acest avocat. In ce conditii pot sa-l reprezint EU pe fiul meu in proces? Trebuie sa am o Imputernicire din partea lui? Sunt convinsa ca eu stiu cel mai bine situatia de fapt din proces. Multumesc
ma indoiesc ca stiti mai bine decat un avocat, dar puteti sa-l reprezentati printr-o imputernicire notariala insa nu puteti depune concluzii decat prin avocat.
Conform art. 67 C.pr.civ.partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar sub procură speciala. Conform art. 68 alin. 4 daca mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decât prin avocat.
Luati in considerare faptul ca la finalul dezbaterilor pe fondul cauzei nu veti putea depune concluzii scrise.
Desigur ca puteti, daca sunteti convins ca este in interesul fiului dvs. Aveti nevoie de intocmirea unei procuri autentice care va confera dreptul de reprezentare in judecata si de a efectua acte procedurale , insa pentru acte de dispozitie( achiesare, tranzactie) , aveti nevoie de o procura speciala in aceste sens . In ce priveste punerea concluziilr, mandatarul neavocat ar putea doar in anumite conditii, prevazute de art. 68, alin. 5 si 6 din C. pr civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa reprezint un prieten in instanta? ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua , am o intrebare , vreau sa stiu daca pot si in ce conditii sa reprezint un prieten in instanta , acesta fiind plecat din tara in perioada ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici? bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor ... (vezi toată discuția)