buna ziua;va rog sa-mi spuneti,daca vorbesc la telefon si inregistrez convorbirea fara sa-l anunt pe interlocutor,e legal?pot fi pedepsit pt asta?pot sa o folosesc eventual ca proba in proces?v-as ruga sa-mi specificati si legile care reglementeaza aceste aspecte;va multumesc anticipat!
Va recomand sa cititi noul Cod civil, Capitolul II - Respectul datorat fintei umane si drepturilor ei inerente, Sectiunea 3 - Respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane.
Art. 74. Atingeri aduse vietii private. Sub rezerva aplicarii dispozitiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vietii private:
...............
b) interceptarea fara drept a unei convorbiri private, savarsita prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, in cunostinta de cauza, a unei asemenea interceptari;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate intr-un spatiu privat, fara acordul acesteia;
Deci conform legii sunt ilegale ambele variante :1.sa inregistrati convorbirea, 2.fara sa ii cereti acordul.
Hartuiere telefonica
florim
buna ziua,
in ultimele 6 luni am tot primit telefoane cu nr ascuns, daca raspundeam se auzea doar fosnetul unui telefon in buzunar. in urma cu cateva zile am ... (vezi toată discuția)