avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Lucrez într-o clinică medicală, iar o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Lucrez într-o clinică medicală, iar o colegă ...

Bună ziua,
Lucrez într-o clinică medicală, iar o colegă ne-a înregistrat audio pe mine și pe o altă colegă. Mă interesează ce se poate face din punct de vedere legal, având în vedere că incidentul s-a petrecut la birou.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 8 Ianuarie 2025
Intrebati colega care a facut inregistrarea, ce intentioneaza, sa faca cu aceasta.

Bună ziua, i-a arătat managerului că i-a fost întinsă o capcană, însă acesta nu a vrut să le asculte. Ea a fost dată afară de la locul de muncă pentru furt, pe baza unor probe de pe camere. Nu știu exact ce este pe înregistrări sau dacă discuțiile sunt despre ea sau personale, pentru că nu știu momentul în care a ascuns telefonul și a înregistrat.
Mă deranjează faptul că am fost înregistrată fără acordul meu
POPA GHEORGHE a scris:

Intrebati colega care a facut inregistrarea, ce intentioneaza, sa faca cu aceasta.

Art. 74 C.civ. = Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
....
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari telefon Ioan-Mihai Ioan-Mihai buna ziua;va rog sa-mi spuneti,daca vorbesc la telefon si inregistrez convorbirea fara sa-l anunt pe interlocutor,e legal?pot fi pedepsit pt asta?pot sa o ... (vezi toată discuția)
Hartuiere telefonica florim florim buna ziua, in ultimele 6 luni am tot primit telefoane cu nr ascuns, daca raspundeam se auzea doar fosnetul unui telefon in buzunar. in urma cu cateva zile am ... (vezi toată discuția)
Postare filmare online userboy userboy Buna seara! Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez cu un site public ca sa scoata o postare a unui filmulet care imi afecteaza imaginea (este o filmare ... (vezi toată discuția)