avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inregistrare tardiva a nasterii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inregistrare tardiva a nasterii

Vreau sa stiu cine are calitate procesuala activa intr-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii?

Eu zic ca cine a deschis actiunea va face si inregistrarea nasterii, pe baza hotararii definitive si irevocabile.

monica i a scris:
Vreau sa stiu cine are calitate procesuala activa intr-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii?

Actiunea privind incuviintarea inregistrarii tardive a nasterii se formuleaza - in acest caz - de institutia (prin reprezentantul legal) care are copilul in ocrotire, in contradictoriu cu primaria - Serviciul de Stare civila.

Aceeasi persoana se va prezenta la serviciul de stare civila, cu sentinta definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator
Va multumesc.
Si le-a trebuit 14 ani ca sa inregistreze un copil ? Teoretic trebuie sa se ocupe institutia dar directorul poate delega si o alta persoana din institutie care sa se ocupe de acest lucru tinand cont de faptul ca orice sef poate delega alte persoane care sa aduca la indeplinire sarcinile de serviciu. Va veti adresa la starea civila de pe raza unde are sediul institutia cu hotararea definitiva si irevocabila si actul dvs. de identitate si zic eu si o adresa din partea unitatii. In cuprinsul hotararii trebuie sa existe toate datele necesare intocmirii actului de nastere.
monica i, te-as ruga sa ne scrii ce acte au fost necesare, cine a platit pentru analizele copilului si ce demersuri a intreprins institutia, poate ca mai sunt si altii in aceeasi situatie si cred ca le-ar prinde bine sa stie cum sa procedeze.:kissing:

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva a nasterii - calitate procesuala cassy cassy buna seara! mama care nu a declarat in termen de 1 an nasterea (nu avea act de identitate valabil si necasatorita) poate da in judecata Primaria - serviciul ... (vezi toată discuția)
Actiune inregistrare tardiva a nasterii calytul calytul Se poate cere in instanta print-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii, chiar daca nu mai este minor? (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)