avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inregistrare tardiva a nasterii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inregistrare tardiva a nasterii

Vreau sa stiu cine are calitate procesuala activa intr-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii?
dar in situatia inregistrarii tardive a nasterii unei persoane MAJORE, cine are calitate procesuala activa? tocmai persoana in cauza?
Da, responsabilitatea efectuarii demersurilor ii revine persoanei in cauza.
Deci, daca persoana este minora actiunea o deschide mama. Daca minorul are 14 ani poate si minorul sa faca cererea catre instanta, fiind asistat de catre mama. Nu se plateste absolut nimic. Pana in prezent am obtinul certificatul medical constatator al nasterii in duplicat, am depus o copie la cererea (am fost cu mama si cu minorul ca altfel cei doi dadeau din nou bir cu fugitii si nu se duceau deloc)adresata judecatoriei de pe raza de domiciliu. Dupa care se fixeaza primul termen, dupa care se trimite o adresa de la Judecatorie la medicul legist si o alta la primarie pentru ancheta. La medicul legist aceste actiuni sunt scutite de taxe. Te prezinti cu minorul, il studiaza medicul sa vada varsta, inaltimea, greutatea si gata. Asteptam urmatorul termen si va tin la curent. Dupa obtinerea sentintei te prezinti la primarie pentru inregistrarea copilului impreuna cu mama, copilul, tatal(daca are) sau o alta persona care cunoste situatia pentru a declara in fata ofiterului de stare civila motivul pentru care nu au inregistrat copilul si din care sa rezulte certificarea identitatii persoanei. Dupa obtinerea certificatului te duci cu ei la evidenta persoanelor , depun actele pentru obtinerea primului buletin, dupa care la politie, la criminalistica pentru amprentare, apoi ii vine buletinul...si gata, altul la rand. La majori presupun ca se procedeaza la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva a nasterii - calitate procesuala cassy cassy buna seara! mama care nu a declarat in termen de 1 an nasterea (nu avea act de identitate valabil si necasatorita) poate da in judecata Primaria - serviciul ... (vezi toată discuția)
Actiune inregistrare tardiva a nasterii calytul calytul Se poate cere in instanta print-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii, chiar daca nu mai este minor? (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)