avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inregistrare tardiva a nasterii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inregistrare tardiva a nasterii

Vreau sa stiu cine are calitate procesuala activa intr-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii?
Da dar mama fiind bine mersi langa minor acasa nu cred ca o poate scuti instanta de plata expertizei si nici noi ca primarie nu putem depune actiunea pentru ca nu suntem parte, copilul fiind nascut intr-un alt oras vecin, deci ar trebui ca starea civila din orasul vecin sa deschida o actiune din oficiu, desi...
Si cat ar fii costul unei expertize? Poate ii acorda primaria noastra un ajutor de urgenta mamei, zic si eu.:-/
Sa fiti bucurosi ca stiti ceva despre mama si copil. Si ca, eventual, se mai gaseste constatatorul de nastere. Eu m-am luptat aproape 3 ani pentru inregistrarea tardiva a nasterii unei persoane care in prezent are 44 de ani. Nu tu mama, nu tu declaratii sincere in instanta.
Si intre timp persoana mai era si bolnava si n-o primea nimeni ca nu avea nici act de identitate (de fapt a avut dar in act erau datele altei persoane de la care a imprumutat putin certificatul de nastere).
daca are domiciliul in localitatea d-voastra,puteti deschide actiune in instanta deoarece primaria are si rol de serviciu local de stare civila si va puteti constitui parte in proces( art19 din legea nr.119/1996 - au obligatia de a face declaratia de nastere parintii copilului..(...)sau oricare persoana care a luat cunostinta de nasterea copilului);

daca vreti,lasati-mi o adresa de email pe mesaj privat si va trimit toata documentatia.
mai bine,maine voi posta aici cererea de recunoastere tardiva a nasterii formulata in instanta, poate va fi de folos si altor colegi
ok

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva a nasterii - calitate procesuala cassy cassy buna seara! mama care nu a declarat in termen de 1 an nasterea (nu avea act de identitate valabil si necasatorita) poate da in judecata Primaria - serviciul ... (vezi toată discuția)
Actiune inregistrare tardiva a nasterii calytul calytul Se poate cere in instanta print-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii, chiar daca nu mai este minor? (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)