Da dar mama fiind bine mersi langa minor acasa nu cred ca o poate scuti instanta de plata expertizei si nici noi ca primarie nu putem depune actiunea pentru ca nu suntem parte, copilul fiind nascut intr-un alt oras vecin, deci ar trebui ca starea civila din orasul vecin sa deschida o actiune din oficiu, desi...
Si cat ar fii costul unei expertize? Poate ii acorda primaria noastra un ajutor de urgenta mamei, zic si eu.:-/
Sa fiti bucurosi ca stiti ceva despre mama si copil. Si ca, eventual, se mai gaseste constatatorul de nastere. Eu m-am luptat aproape 3 ani pentru inregistrarea tardiva a nasterii unei persoane care in prezent are 44 de ani. Nu tu mama, nu tu declaratii sincere in instanta.
Si intre timp persoana mai era si bolnava si n-o primea nimeni ca nu avea nici act de identitate (de fapt a avut dar in act erau datele altei persoane de la care a imprumutat putin certificatul de nastere).
daca are domiciliul in localitatea d-voastra,puteti deschide actiune in instanta deoarece primaria are si rol de serviciu local de stare civila si va puteti constitui parte in proces( art19 din legea nr.119/1996 - au obligatia de a face declaratia de nastere parintii copilului..(...)sau oricare persoana care a luat cunostinta de nasterea copilului);
daca vreti,lasati-mi o adresa de email pe mesaj privat si va trimit toata documentatia.