buna ziua ,e cam complicat si nu cred ca o sa intelegeti intrebarea mea dar totusi incerc. Am lucrat 2 ani la o firma dupa care am intrat in concediu crestere copil.Cand am terminat concediu prin iulie 2011 mi am depus demisia .am o pauza de vreo 7 luni nelucrate dk acum ar fi sa ma angajez ptr o luna pot dupa aceea sa imi pun actele ptr somaj?am dreptul sau trebuie sa lucrez 6 luni ?multumesc si sper sa imi puteti raspunde. o zi buna.
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:
Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
2. - Asadar in cazul dvs. se iau in calcul lunile de dupa CCC la care se adauga (pana la 12) luni de dinainte de CCC.
- Numai ca dvs. aveti o "pauza" de 7 luni, dupa CCC, si nu va mai incadrati in cerintele legii pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Mergeti totusi la Agentia de Somaj de care apartineti si puneti si acolo intrebarea.
Somaj
ContSters159916
Buna ziua.
O persoana care a beneficiat de concediu de crestere a copilului, si a avut un contract pe perioada determinata de 3 luni poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj
sim1ona
Buna ziua am si eu o inrebare.In perioada01-10-2008 -30-07-2010 am fost in cresterea copilului iar din27-09 2110pana in 30-08-2011 am lucrat a-si dori sa stiu ... (vezi toată discuția)