avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

buna ziua ,e cam complicat si nu cred ca o sa intelegeti intrebarea mea dar totusi incerc. Am lucrat 2 ani la o firma dupa care am intrat in concediu crestere copil.Cand am terminat concediu prin iulie 2011 mi am depus demisia .am o pauza de vreo 7 luni nelucrate dk acum ar fi sa ma angajez ptr o luna pot dupa aceea sa imi pun actele ptr somaj?am dreptul sau trebuie sa lucrez 6 luni ?multumesc si sper sa imi puteti raspunde. o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:20, 27 Ianuarie 2012
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...

2. - Asadar in cazul dvs. se iau in calcul lunile de dupa CCC la care se adauga (pana la 12) luni de dinainte de CCC.
- Numai ca dvs. aveti o "pauza" de 7 luni, dupa CCC, si nu va mai incadrati in cerintele legii pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Mergeti totusi la Agentia de Somaj de care apartineti si puneti si acolo intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua. O persoana care a beneficiat de concediu de crestere a copilului, si a avut un contract pe perioada determinata de 3 luni poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj sim1ona sim1ona Buna ziua am si eu o inrebare.In perioada01-10-2008 -30-07-2010 am fost in cresterea copilului iar din27-09 2110pana in 30-08-2011 am lucrat a-si dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)