avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum procedez?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum procedez?

Sunt asociat cu un partener intr-o societate SRL fiecare cu 50% din partile sociale.
Societatea a inceput sa aiba foarte multe datorii si in mod evident nu le vom putea acoperii .... datorita unui context in care nu intru.
Eu vreau sa intram in insolventa iar partenerul meu refuza. NU este de acord nici cu retragerea mea din scoeiate.
Cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 10:34, 9 Februarie 2012
Stie cineva ce e de facut ?
convocati Adunarea Generala a Asociatilor cu ordinea de zi deschiderea procedurii insolventei in conformitate cu prevederile legii 31/1990
Rezultatul nu poate fi decat :
- marirea capitalului social astfel incat sa acopere pierderea
- imprumutul acordat societatii de catre asociati
sau
- deschiderea procedurii insolventei
daca a-ti creditat firma cu sume substantiale cea mai buna solutie ar fi intrarea in insolventa de urgenta tocmai pentru a mai salva ceea ce se poate , daca ajungeti pe mana creditorilor nu ve-ti ramane cu nimic ...cat despre plecarea d-stra din firma o solutie r fi sa-i vindeti partile sociale ,doar are drept de preemtiune . si daca nu ... aduceti un tigan in locul d-vstra... pote o sa-i placa mai mult
E corect ce spune dl. Soica. Mai aveti si alternativa prev. de art.227 pentru ipoteza in care nu vrea nici sa nici sa majoreze capitalul nici sa deschida procedura .... si nici sa dea un nou imprumut ..... Mergeti la instanta si solicitati dizolvarea societatii urmand ca instanta sa decida asupra dizolvarii .... si conditiilor in care se va desfasura in urma analizei datelor si hotararii A.G in care se refuza solutionarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionarul principal poate plati debitul unui creditor care a deschis insolventa in perioada de observatie pentru a evita insolventa? DumitruAndriana DumitruAndriana sunt actionar majoritar al unei societati intrata in insolventa la cererea unui creditor,am depus recurs pentru recurarea admisitratorului judiciar care este ... (vezi toată discuția)
Motivare in drept !!! ajutor! DAIANA_ DAIANA_ Rugaminte urgenta!!! O firma a fost dizolvata la cererea O.R.C.-ului, pt nedepunere bilant 2 ani consecutiv. Dupa ramanerea irevocabila a hotararii de ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator danymyr danymyr am fost asociat si firma respectiva a intrat in insolventa... eu eram administratorul statutar, toata vina revine asupra mea, asta a rezultat dupa ce ... (vezi toată discuția)