avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare persoanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare persoanal

Doresc sa disponibilizez o persoana prin restrangere activitate ! Vreau sa beneficieze de somaj ! doresc ca disponibilizarea sa fie corecta dpdv legal, in cazul in care va fi contestata in instanta !
multumesc!
Cel mai recent răspuns: eciontu , utilizator 17:08, 27 Ianuarie 2012
Pasii sunt urmatori:
1. Hotarare AGA de desfiintare a postului
2. Instiintare de preaviz a salariatului, in acre se mentioneaza desfiinatarea postului ocupat de acesta , perioada de preaviz de minim 20 de zile lucratoare, data inceperii preavizului si data de sfarsit a cestuia.
In instiintare se poate mentiona daca este necesara sau nu prezenta salariatului la serviciu pe perioada de preaviz , fara a-i afecta drepturile salariale.
De asemenea, in instiintare se poate face referire la timpul de munca pe perioada preavizului.... timpul de munca se poate reduce numai daca exista vreo prevedere in acest in Reg.Intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia.
3. Emiterea deciziei de concediere si comunicarea acesteia salariatului concediat la sfarsitul preavizului....

De asemenea, la sfarsitul preavizului i se va elibera angajatului adev de vechime pentru perioada lucrata , precum si adeverinta pentru somaj.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu ingrijire copil Dnvs Dnvs Buna ziua Am nascut in august 2010 si am beneficiat de concediul de ingrijire copil de doi ani, urmand a ma intoarce la serviciu in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Concediere anamariap28 anamariap28 buna ziua, Astazi am primit preavizul de la firma unde lucrez, aducandumi-se la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. In aceste conditii eu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare pozitie vioji vioji Buna ziua, Apelez la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat privind situatia in care ma aflu: Recent am fost informat verbal ca punctul de lucru unde ... (vezi toată discuția)