avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public de conducere

A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere?
Cazul meu:
-functionar public de conducere-sef birou
incadrat la maxim - I
salarizat>ultima functie de executie-inspector principal+25%ptr.conducere.
Pana cand o sa stau pe inspector principal,ca cei care au promovat odata cu mine ptr.inspector principal I sunt de doi ani pe inspector superior.
E corect,doar ca legea nu prevede cum de promoveaza in cazul functiei de conducere?
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:06, 2 Februarie 2012
Cu cele de la pct.1, 2 sunt de acord.
pct.3 pana la intrarea in vigoare a salarizarii bugetarilor corespunzator coeficientului de ierahizare aferent noii clase de salarizare, pentru functiile publice de conducere salariul este stabilit in functie de componenta de executie pe care l-a avut functia publica de conducere inainte de 01.01.2010 la care se adauga indemnizatia de conducere .


Aceste doua elemente de salarizare au fost evidentiate in salariul de baza a f.p.de conducere pana la 01.01.2010 dupa aceasta data au fost incluse in salariul de baza impreuna cu toate celelalte sporuri. ( Legea 330/2009; OG 1/2010)
Salariile de baza de care beneficieza in prezent f.p. de conducere , desi nu sunt evidentiate se compun din aceste elemente.
Nu este numit temporar pe functia de conducere.Ideea este urmatoareare:
incadrarea este corecta,dar salarizarea nu se face,momentan,dupa cum este incadrat ci la functia de executie la care se adauga sporul pentru conducere.Cum cei de la ANFP au raspuns ca este o "lacuna a legii" faptul ca nu se prevede promovarea pe functia de conducere,cei care sunt incadrati pe astfel de functii vor fi salarizati la ultima incadrare de pe functia de executie,unde nu mai poate promova ca este pe functie de conducere!!!!!!,plus sporul de conducere>
Vi se pare normal?
"Cum cei de la ANFP au raspuns ca este o "lacuna a legii" faptul ca nu se prevede promovarea pe functia de conducere,cei care sunt incadrati pe astfel de functii vor fi salarizati la ultima incadrare de pe functia de executie,unde nu mai poate promova ca este pe functie de conducere!!!!!!,plus sporul de conducere"

Ori dvs. nu ati inteles ori cei care v-au facut incadrarea si cei de la ANFP sunt mai superdotati...

Traducere:
O institutie are un stat de functii aprobat si un nivel de salarizare stabilit pentru fiecare functie de conducere, adica salariul de baza cuvenit unei functii de executie, de exemplu inspector I superior (treapta 1 de salarizare) la care se aplica indemnizatia de conducere in procentul corespunzator.
Unele institutii au stabilite in mod unitar acest nivel de salarizare, ex.:
- toti directorii, sefii de serviciu, sefii de birouri au salariul de incadrare cuvenit pentru inspector I superior (treapta de salarizare 1), la care se aplica procentul de 25, 30 sau 50 de la indemnizatia de conducere.
Altele institutii au stabilite in mod diferit, ex:
- directorul are salariul de la inspector I superior, (treapta de salarizare 1)
- seful de serviciu are salariul de la inspector I superior, (treapta de salarizare 2)
- seful de birou are salariul de la inspector I superior, (treapta de salarizare 3)
Sau chiar in unele institutii aceeasi functie are salarizare diferita pe baza importantei atributiilor sau alte criterii, ex:
- sef serviciu Financiar are salariul de la inspector I superior, (treapta de salarizare 1)
- sef serviciu Relatii publice are salariul de la inspector I superior, (treapta de salarizare 2)
Ceea ce nu ati inteles dvs. este urmatorul lucru: nu intereseaza ce grad ati avut dvs. pe functia de executie (puteati fi chiar si asistent, si nu prea cred ca exista personal de conducere salarizat cu salariul de la asistent...), ci nivelul de salarizare prevazut pentru functia de conducere pe care o detineti. Asta e ceea ce trebuie sa intrebati pe cei de la resurse umane, iar daca nivelul este pentru principal si primiti salariul de la acesta, inseamna ca v-au stabilit corect drepturile salariale, daca nivelul este de superior si primiti salariul de la principal este o greseala...
:closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare pe functie de conducere elenacapricorn elenacapricorn SUNT FUNCTIONAR PUBLIC,RESPECTIV SEF BIROU IMPOZITE SI TAXE LOCALE INTR/O PRIMARIE. AM ABSOLVIT FACULTATEA IN ANUL 2004. AM FOST INCADRATA PE FUNCTIA DE ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariala ca urmare a trecerii de la functie de executie la functie de conducere daniel 78 daniel 78 Sunt functionar public, urmeaza sa trec de la functie de executie cu grad principal la o functie de conducere. Intrebarea mea este: voi fi trecut pe perioada ... (vezi toată discuția)
Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)