avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii dupa pensionare in baza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii dupa pensionare in baza aceluiasi CIM

cum poate un pensionar limita de varsta, sa continue activitatea in baza aceluiasi contract de munca ( fara a inceta de drept conform art. 56 lit. c) din Codul Muncii)?
este corect ca, prin act aditional la contractul de munca, partile sa convina asupra faptului ca " activitatea continua si dupa data pensionarii in baza aceluiasi contract individual de munca?"
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:18, 27 Ianuarie 2012
Nu, la sosirea deciziei de pensionare e obligatoriu incetarea vechiului contract de munca.Imediat se poate semna insa un alt contract de munca cu aceleasi conditii.Numai ca in baza noului contract de munca nu mai datorati aceleasi procente din salariu pt somaj, asigurari de sanatate etc.Nu ne-ati spus daca sunteti la stat sau la privat pt ca la stat sunt niste regului: un angajat la 7 locuri devenite vacante, deci e mai greu sa va tina in continuare.
Pentru a nu intra in conflict cu Codul muncii (deoarece CIM inceteaza de drept, deci nu exista optiuni) procedati astfel:
- incetati CIM cu art.56(1), lit.c) din Codul muncii;
- cu aceeasi data faceti un nou CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar sau doar mentinere in functie conform legii 329/2009 conta_bib conta_bib Buna ziua, cum se procedeaza cu pensionarii care doresc sa cumuleze pensia cu salariul conform Legii 329/2009? Codul muncii la art 56 alin (1),lit c) ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, comisia medicală m-a încadrat în gradul iii de ... URIAS URIAS Bună ziua, Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă ... (vezi toată discuția)