avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se depune o sesizare de suspiciune de evaziune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se depune o sesizare de suspiciune de evaziune fiscala și spãlare de bani ?

Un administrator de S.C. vinde cca. 1/3 din producție la negru apoi cu banii obținuți "finanțează" firma recuperând așa zisa finanțare fără ca cineva să-l fi întrebat de unde provin fondurile cu care a creditat firma. În același timp, în această firmă, salariații sunt angajați cu contract part time pe o fracțiune din salariul minim pe economie. Eu știu că în calitate de persoană fizică, dacă depun la bancă o sumă de bani trebuie să completez pe formularul de depunere sursa (modul de dobândire) a banilor. Cine aduce în legalitate acești oameni de afaceri "de succes" ?
Orice sesizare se depune la Politie , biroul BCCO sau la Parchet ca plangere.
Aşa cum spuneţi, vorbim de o suspiciune. Deci dacă nu aveţi dovezi solide şi formulaţi un denunţ la poliţie, se poate ca ceea ce spuneţi să se întoarcă împotriva dv.stră şi să fiţi chemat dv.stră in judecată ptr denunţ calomnios. Este tot infracţiune penală.
Mai inainte de toate trebuie sa existe actiunea de ascunderea a bazei impozitabile, astfel ca atata timp cat el plateste impozit pe venit, chiar si pentru o suma de natura ilicita nu este evaziune.
In ceea ce priveste infractiune de spalare de bani, aici consider ca sunt intrunite conditiile legale de tragere la raspundere.
ex : daca x vinde bunuri furate, iar cu suma de bani finanteaza o afacere fictiva, pentru a da o forma licita a venitului astfel obtinut, ne aflam in ipoteza infractiunii de spalare de bani.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
Înregistrările foarte exacte (zilnice) care evidențiază inclusiv încasările la "negru" ținute de contabil, evidențe care se află în baza de date a contabilității pot constitui probe ?
Transmiterea acestor informații (neprotejate) la ANAF de către altă persoană decât cea care le-a înregistrat este legală ?

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
marianbutunoi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este frauda tranasferul de actiuni de pe firma pe persona fizica ? giuseppe07 giuseppe07 buna ziua, transferul unor actiuni detinute la firme pe bursa de catre o presoana juridica catre o persona fizica ( patron) la un pret mai mic dect cel al ... (vezi toată discuția)
Somaj + dna (!?) ContSters103316 ContSters103316 Daca am vb. cu un prieten care are firma si m-a angajat, dar eu nu am lucrat efectiv, dar vechimea in cartea de munca si declaratiile la cas, somaj etc au fost ... (vezi toată discuția)
Calitatea de a da mita - exista ? de exemplu calitatea de observator! mik drept mik drept S-a incheiat un contract de imprumut pentru o suma de bani , redactat de un avocat fals, ulterior s-a depus denunt de catre cei doi ca au dat mita si ... (vezi toată discuția)