In urma cu cateva zile, in jurul orei 19:30, mi-am parcat masina in fata casei unui prieten. Dupa 30 min., am costatat ca aceasta fusese lovita de catre cineva care nu se mai afla la fata locului. M-am deplasat la politie si acolo am conpletat o declaratie. A doua zi, persoana care mi-a lovit masina, m-a contactat si impreuna am mers la politie. In baza declaratiei date de catre respectiva persoana, am primit o amenda fara ca nici un agent de politie sa fi constatat acest lucru. Este normal acest lucru? Persona care mi-a lovit masina, a primit un avertisment. Ce pot face in acest caz, dar cel mai mult ma intereseaza daca sa comis un abuz sau nu?
Amenda v.a fost dată in baza unui proces verbal de constatare şi sancţionare. Dacă nu sunteţi de acord cu conţinutul său sau cu sancţiunea aplicată , puteţi formula plângere contravenţională împotriva acestui proces verbal, in termen de 15 zile de la comunicare. Totuşi dacă v.a fost înmânat şi aţi semnat că nu aveţi obiectiuni, atunci şansele sunt mai mici.
Stiu ca il pot contesta, dar intrebarea mea este: in baza carui temei am primit aceasta amenda? Nici un organ al legii nu a constatat acest lucru. Amenda am primit-o a doua zi, in baza declaratiei date de persoana care mi-a tamponat masina. Ce constatare s-a facut daca nu a venit nimeni sa vada daca este adevarata sau nu declaratia? Nu am semnat si nu mi-a fost inmanat nici un proces verbal.
Pana cand nu primiti procesul verbal de contraventie in care trebuie sa fie preciat articolul din Codul rutier pe baza caruia ati fost amendat nu putem vorbi de un abuz.
Dupa primirea priocesului verbal contestati-l in instanta.
Tocmai am primit procesul verbal. Am fost amendat in baza articolului 142/f. Si totusi revin la intrebarea mea..Cum este posibil sa fiu sanctionat doar in baza unei declaratii date de persoana care a produs tamponarea, si aceasta sa primeasca un avertisment?
Amenda itm
doberv
am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului.
angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)