avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema asigurari-accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema asigurari-accident

Va salut!
Am si eu o mare problema: acum ceva timp am fost lovit din spate de un tip care a fugit de la locul accidentului. Dupa o constatare la politie a urmat o reconstatare la firma de asigurari, dupa care am dus masina la un service care avea contract cu firma de asigurari. Acolo am semnat `ca primarul` un document prin care daca reparatia masinii depaseste suma acoperita de asigurarea celui care m-a lovit, o sa platesc eu diferenta. Cand masina a fost gata trebuia sa mai platesc vreo 5000 de lei care printr-un `discount` s-a transformat in 3500 de lei si masina imcompleta, luneta lipita defectuos si multe altele.
I-am zis celui care m-a lovit sa o solutionam pe cale amiabila, numai ca el nu a vrut acest lucru.
Mentionez faptul ca in seara accidentului mai eram cu o persoana in masina. Mai mentionez ca l-am gasit in aceeasi seara pe cel care m-a lovit, acesta aflandu-se in stare de ebrietate, constatata la sectia de politie si in procesul verbal facut in acea seara.

La firma de asigurari si nici la service nu am semnat nici un `predeviz` sa vad ca valoare reparatiei depaseste valoarea acoperita de firma de asigurari.

MAREA INTREBARE: imi pot recupera banii pe care i-am dat sa imi pot scoate masina din service??

Mai mentionez faptul ca in timpul reparatiei, am mers in service si am intrebat daca se depaseste valoarea acoperita de asigurare si mi s-a spus ca nu are cum sa imi depaseasca. Acest lucru il pot dovedi cu martor.

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 14:03, 30 Ianuarie 2012
In urma accidentului produs din vina exclusiva a celuilalt conducator auto, chiar daca era sub influienta bauturilor alcoolice, sau a fugit de la locul faptei, atata timp cat a fost identificat de politie, sunteti indrituit sa obtineti despagubirile aferente reparatiei autoturismului d-vostra de la asiguratorul RCA al vinovatului, respectiv de la GENERALI ASIGURARI, pe cale amiabila, dupa deschiderea si instrumentarea dosarului de dauna. In ipoteza in care nu va acorda despagubirile integral pentru dauna suferita, respetiv pentru piese,materiale si manopera, puteti sa mergeti pe cale de instanta unde se va administra probabil o expertiza tehnica auto, avand sanse de castig a cauzei, solicitand si penalitati de 0,1% pe zi intarziere, conform normelor CSA.
Si eu prieten de-al meu a patit aceeasi chestie cu casco si au rezolvat pe cale amiabila cu aceeasci firma de asigurari( B C R-am scris dezlegat ca, din cate am citit, nu am voie sa public numele firmei).
Dupa ce mi-am scos masina din service am sunat la sediul firmei de asigurari, am dat numarul dosarului si doamna de la `relatii cu clientii` mi-a zis ca inspectorul de daune de la Bucuresti a scris clar in fisa facuta de dansii `masina nu mai poate fi reparata`.
Ulterior apelului, cand sunam sa fiu pus in legatura cu inspectorul de asigurari, eram pus in asteptare si lasat cate o ora sa astept si nu imi raspundea nimeni. I-am dat si mail acestui domn de la asigurari dar nu mi s-a raspuns in nici un fel pana la momentul de fata.
Cand am mers la reconstatare in service nu am fost instiintat in nici un fel ca masina nu mai poate fi reparata si ca imi pot lua 99% din valoarea estimata de dansii si sau 75% si masina.

Nu pot posta in nici un fel actele pe care le am? sa fac un upload al documentelor? poate asa va dati seama mai bine.
Daca masina a intrat in dauna totala, adica valoarea reparatiei depaseste valoarea maxima de despagubire, atunci nu aveti nici o sansa sa primiti cei 3500 lei achitati de dv. ( nici macar in instanta).
Valoarea maxima de despaguire se calculeaza plecind de la valoarea de nou a autovehiculului , scazind uzura (care se stailiste in functie de vechimea masinii) si se ajunge la valoarea maxima de despagubire.
Din aceasta valoare pagubitul primeste 100% daca prezinta documentele de reparatie (cum e cazul dv.) sau 75% daca nu prezinta doc. de reparatie.
De obicei soc. de asigurari ia in calcul o valoare de nou mai mica decit cea reala si de aici rezulta o valoare maxima de despagubire mai mica.
Ar mai fi multe de spus si daca as avea documentele primite de dv. de la soc de asigurari
in mod sigur v-as sfatui ce sa faceti mai departe.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Dorin Baleanu, Mediator
Sunt nou pe forum si nu stiu cum sa va trimit documentele ca nu ar fi prea mult de munca sa le scanez si sa vi le trimit! Unde pot vede adresa dvs de mail? sa va pot da un mail.
Intrati pe " profil consultant" (sub foto) si gasiti cele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pb firma de asigurare oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat]. Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Masina avariata, intelegere amiabila paguboasa Misha02 Misha02 As vrea sa stiu daca s-a confruntat cineva cu asemenea problema:m-a lovit cineva (masina) a intrat pe contrasens si dauna a fost mare.Ca sa nu-i fac probleme ... (vezi toată discuția)