avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani?

acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de aproximativ 2 ani firma respectiva refuza practic sa imi inapoiieze cartea de munca in ciuda insistentelor mele pe motiv ca fata ce se ocupa de cartile de munca a facut niste greseli si cartile de munca au fost trimise la itm pentru a se repara acele "greseli". problema e ca au trecut 2 ani.doamna de la firma angajatoare mi-a spus ca dureaza pana "corecteaza cartile de munca".de atunci am fost angajata la alta firma - y- de unde plec acum pt a ma angaja la o alta -z.cum imi pot recupera cartea de munca pt ca sunt conditionata sa aduc cartea de munca dar ultimul loc de munca de la firma -y,nu este trecut.ce se va intampla cu continuitatea mea in cartea de munca?va rog sa ma ajutati.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:08, 11 Octombrie 2011
Cum intrati in posesia carnetului de munca mergeti la ITM-urile de care apartineau angajatorii pentru a-l completa. Nu pierdeti nimic din vechime, aceasta fiind inregistrata la CJPAS.
Puteti sa va angajati oriunde fara carnet de munca daca dati o declaratie in care spuneti unde il aveti si ca il aduceti dupa ce intrati in posesia lui.
Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat??
Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna patroana mi-o retine fortat si nu vrea sa mi-o restituie...
unde ma pot adresa???si ce pot face pt a recupera cartea de munca..
situatia ta este destul de neplacuta...sa umbli dupa ceva care atesta munca ta si sa fii purtata de la ana la caiafa, cand ar fi atat de simplu doar sa depui o cerere si sa primesti ceea ce-ti apartine de drept...
ideal e sa vezi daca firma x ti-a inchis contractul de munca prin decizie de incetare a activitatii- daca firma tine ea cartile de munca, faci cerere cu numar de intrare la firma x prin care soliciti eliberarea carnetului de munca.
daca nu firma tine carnetul de munca, mergi la itm-ul unde firma isi are sediul central faci cerere si in termen de 1 saptamana iti elibereaza carnetul de munca sau priemesti un raspuns...
e posibil intr-adevar sa exste o problema...dar...vechimea la locul de munca y nu se pierde daca nu ti se trecein acest moment in carnetul de munca...poti sa soliciti eliberarea unei adeverinte de vechime....
yuliana a scris:

Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat??
Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna patroana mi-o retine fortat si nu vrea sa mi-o restituie...
unde ma pot adresa???si ce pot face pt a recupera cartea de munca..

prin actiune in instanta.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In situatia unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta problema Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu imi inapoiaza cartea de munca! radaghin radaghin Daca fostul angajator nu vrea sa-mi inapoieze cartea de munca pe diferite motive ce ar trebui sa fac? Am muncit pt o firma cu sediul in Bucuresti cu un oficiu ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca nea_marus nea_marus sotia a lucrat inainte sa ramana gravida la o firma de croitorie.dupa ce a nascut a baneficiat de indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani acum a ... (vezi toată discuția)