avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire indemnizatie crestere copil

Am nascut in iunie 2010, deci mi s-au aplicat prevederile legii 147/2005. In luna oct mi-am reluat activitatea la un alt angajator care mi-a facut contrat pe durata determinata, respectiv pana in ian 2012. Din cauza unor abuzuri nu am dorit sa mai prelungesc contractul de munca. Pot reveni la indemnizatia de crestere copil? Daca da, se recalculeaza si prevederile carei legi se aplica? Daca nu, am pierdut dreptul pe care l-as fi avut pana in iun 2012? Angajatorului ii revine vreo obligatie de a nu inceta raporturile contractuale sau ceva de genul?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 28 Ianuarie 2012
Da, conform OUG nr. 148/2005 aveti dreptul sa cereti reluarea platii indemnizatiei de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani a acestuia, indemnizatie care vi se acorda de la data depunerii cererii.
Veniturile care se iau in calcul sunt tot cele avute pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, indemnizatia reluata astfel nu se recalculeaza.
Nelamurirea mea e urmatoarea: cand am intrat in concediu pt crestere copil mi s-a suspendat contractul de munca. Ma intreb ce contract mi se suspenda acum, daca cel pe care l-am avut a fost pe durata determinta si a expirat. Pot beneficia de prevederile unei OUG care nu se mai aplica (nu stiu daca ma exprim bine, zicand ca nu mai e in vigoare)?
Nu se mai suspenda niciun c.i.m. ... intrucat acesta , din ce ati postat, a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

Puteti intra din nou in CCC sau in somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cris25t cris25t Buna ziua! Sunt angajata unei institutii din 1 oct 2007 pe perioada determinata pana in 2009,apoi am semnat un alt act aditional de pe 1 oct 2009 pana 1 oct ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului szalac szalac Buna ziua! Am o problema la care nu am gasit in forum... Copilul nostru sa nascut la septembrie 2009. Sotia mea a beneficiat de indemnizatie de cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)