avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu in vacanta de vara la reintoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu in vacanta de vara la reintoarcerea din maternitate...cum se acorda?

Buna ziua!
Am o mare nelamurire si am intrebat multe persoane, dar nu am primit nici o informatie suficienta. Sunt invatatoare titulara pe un post care e la foarte multi km deparatre de unde stau eu. M-am detasat la o scoala mai aproape si de acolo am ramas in concediu prenatal , in 16 februarie 2009. In 23 aprilie 2011, am iesit din concediu de maternitate si am fost nevoita sa ma intorc la scoala unde eram titulara, care era foarte departe de domiciuliul meu, ca sa am continuitate si sa nu imi pierd titulatura.
In 24 aprilie am revenit la catedra.
In 18 iunie, cursurile scolare s-au incheiat. Eu am primit de la secretara scolii, 6 zile de concediu pe vara; atat a zis ca mi se cuvine dupa cata perioada am lucrat. Adica aproximativ 150-200 ron.
In rest...nimic!
Am fost foarte mirata, ma asteptam totusi la mai mult...Sa primesti pt 3 luni de vacanta 100 si ceva de ron, e aproape nimic. Ea a zis ca atat mi se cuvine.
Am vorbit cu altii si mi-au spus ca trebuia sa ma plateasca si pe iulie si august, deoarece sunt titulara si aveam continuitate. Altii mi-au spus ca e o problema foarte mare, caci asta inseamna ca eu nu figurez in statul de plata pe iulie si august 2011, deci nu am cotizat nimic la sanatate, casa de pensii si am intrerupere in cartea de munca. Si daca e asa, pierd si sporul de fidelitate.
M-am speriat. Eu chiar vroiam sa mai am un copil si daca asa stateau lucrurile, as fi pierdut indeminzatia.
Am sunat-o urgent pe secretara de la scoala unde eram titulara si care m-a platit si i-am cerut explicatii. Ea nu stia nimic!
Nici daca eram sau nu trecuta in statul de plata. A zis ca o sa verifice, dar ori de cate ori am contactat-o, mi-a zis ca nu a avut timp, ca o sa se uite, etc. Aiureli! Ma intreb, oare sa fi dat banii celeilalte invatatoare, care m-a suplinit in perioada concediului de maternitate?Sau a facut ea ceva smecherii? Sau nu-si cunoaste deloc meseria?
D-voastra ce ma sfatuiti? Ce mi se cuvine pe drept in aceasta situatie? Si ce sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:45, 28 Ianuarie 2012
In vara nu era inca in vigoare actualul Ordin5.559/2011 ,iar concediul vi s-a acordat cf. Ordinului 3251/1998,care prevede:

Art.2. Personalul didactic beneficiazã de concediu de odihna cu durata integrala, dacã a funcţionat în baza unui contract individual de munca în tot cursul anului şcolar sau universitar. În cazul în care angajarea s-a fãcut dupã începerea anului şcolar sau universitar, durata concediului de odihna este proporţionalã cu perioada cuprinsã între data angajãrii şi sfârşitul anului şcolar sau universitar (câte 6,5 zile calendaristice pentru fiecare luna integral lucrata


Cum dvs. nu ati functionat tot anul scolar,revenind in activitate in 23 aprilie si ati intrat in vacanta de vara in 18 iunie,aveti doar luna mai integral lucrata,asa incat vi s-au acordat 6,5 zile calendaristice de co.Cred ca aceasta a fost logica ...
Este bine sa clarificati totusi cu secretara unitatii de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)
Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)
Bani concediu pe vara. mirany mirany Buna ziua. Sunt in invatamant (suplinitoare), lucrez de 6 ani. La data de 15 martie 2010 am intrat in prenatal.As vrea sa stiu daca pot beneficia de banii pe ... (vezi toată discuția)