avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 carti de munca

Am si eu o problema si as vrea un sfat, daca poate sa ma ajute cineva .
Acum 4 luni am demisionat de la firma la care lucram si dupa terminarea preavizului nu mi s-a dat nici decizia de incetare a activitatii nici cartea de munca. Am gasit sa ma angajez la o alta firma si deoarece eram presat de timp (se ocupa postul) am fost sfatuit sa declar ca nu am carte de munca ca sa poata sa imi primeasca actele la Fortele de Munca. M-am angajat , am facut rost intre timp si de cartea de munca, numai ca nu stiu cum pot face sa imi fie trecuta vechimea de pe prima carte de munca, pe noua carte de munca pentru ca stiu ca nu se poate sa ai 2 carti de munca. Sper sa mai fi trecut si altcineva prin aceasta problema si sa poata sa ma ajute si pe mine
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:05, 30 Octombrie 2008
Vedeti problem similara, discutata aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Cunosc un caz caz concret , cand un angajat a pierdut carnetul de munca.... a luat adeverinte de la firmele la care a mai lucrat si in baza acestora a fost trecute in carnetul de munca perioada muncita. Specific insa ca aceea persoana a declarat la monitorul oficial pierderea acestuia si a dus la ITM aceasta dovada.
Puteti face si dumneavoastra la fel, pe baza de adeverinte. Insa situatia este diferita, daca se descopera la ITM ca ati mai avut un carnet de munca puteti fii acuzata de fals in declaratii, tinandu-se cont ca la achizitionarea unui carnet de munca se da o declaratie pe propria raspundere ca nu detineti carnet de munca.
Angajarea la un nou loc de munca nu este conditionata de predarea carnetului de munca, puteati sa dati o declaratie prin care specificati ca aveti carnet de munca pe care o sa-l prezentati dupa inchiderea lui de fostul angajator.
Sunteti sigur ca noul angajator v-a cumparat carnet de munca?
Daca nu, atunci ii prezentati carnetul de munca cu motivatia ca fostul angajator vi l-a inmanat dupa ce v-a spus ca nu aaveti asa ceva.
Este foarte buna observatia lui Elis. Daca noul angajator nu v-a cumparat un nou carnet de munca, atunci il prezentati pe cel pe care il aveti.
In cazul in care aveti 2 carnete de munca (vedeti daca in primul carnet aveti o inregistrare - o certificare- pe ultima pagina cu inscrisurile, de la Casa de Pensii) in acest caz se anuleaza carnetul de munca al II- lea si se completeaza in primul carnet. Daca si al II-lea carnet a fost trimis la Casa de Pensii, atunci primul carnet il pastrati pana veti iesi la pensie .... si veti face atunci dovada vechimii in munca, prin prezentarea celor doua carnete de munca.:)
Atentie mare la ce a spus "elis"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Completare carte de munca... ioana2525 ioana2525 Am lucrat la o firma 1 an si 8 luni dar nu mi-a fost trecuta perioada lucrata pe cartea de munca. Contractele sunt inregistrate la ITM dar nu mi-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)
Carte de munca puric puric Buna ziua, Am lucrat doua luni(incepand cu august 2010) la o firma(din bucuresti) pe baza de contract de munca, fara a detine anterior carte de munca. La ... (vezi toată discuția)