avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecin

Buna ziua, m-am mutat recent si am inundat-o pe vecina de dedesubt, total accidental. I-am distrus tavanul in baie si bucatarie, peretele cu tevile de apa fiind comun, infiltratia de apa a fost mica,dar in doua luni s-au produs daune. Ea nu locuieste permanent aici, asa ca am aflat de inundatie cand venit ocazional si atunci am aflat si noi. Am despagubit-o, desi a cerut o suma mai mare decat au estimat 2 persoane autorizate, aproape dublu, numai sa scap de o persoana asa virulenta. I-am dat banii si am intocmit proces verbal, cu martor seful de scara. Ea a tinut sa scrie de mana suma primita reprezentand reparatii si curatenie si gazul pe o luna cat a uscat peretii inainte de reparatii si a mai scris ca trebuie sa-i achitam si facturile de curent si gaz pana la terminarea lucrarilor. De 3 saptamani doamna e in reparatii. Ieri am aflat ca si-a renovat si holul, care e ca suprafata cat baia si bucataria impreuna. Gazul si curentul ar fi aprox 250 ron. Are vreo sansa sa primeasca in instanta despagubiri pentru consumul de gaz si curent?? Ma gandesc ca pe acest considerent ca platim noi, ar putea incalzi locuinta pana se termina iarna. Plus ca mi se pare anormal sa ne ceara despagubiri suplimentare, atata vreme cat a executat lucrari in plus, in folos personal. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: anda777 , utilizator 21:26, 29 Ianuarie 2012
Nu ii mai platiti nimic in plus. Daca se duce in instanta cereti sa aduca dovezi referitoare la cheltuieli si cum au fost folositi banii.
In eventualitatea in care vecina apreciaza necesar solutionare in instanta are obligatia sa probeze temenicia pretentiilor ridicate
Nu mai nacceptati achitarea altor sume
nu trebuia sa-i da-ti nici un ban , tre sa fi adus dvs o firma care sa-i fi facut reparatiile[EDIT]
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.
Am adus om pentru reparatii, dar ea a refuzat, si pentru a nu exista discutii ca nu i s-a reparat bine si pentru a incheia orice conflict am acceptat sa aduca ea firma si sa o despagubesc, am fost de buna credinta, am incercat s-o inteleg, nici mie nu mi-ar placea sa ma inunde cineva, dar se pare ca ea tot gaseste motive sa ma hartuiasca, nu tine cont ca am un sugar, care are nevoie de liniste si profita de faptul ca sunt acasa permanent si suna la usa destul de des, desi am rugat-o sa nu mai vina, ca nu mai sunt dispusa sa-i ascult ineptiile. Maine vom incheia si o asigurare mai complexa, sa ne scutim de astfel de neplaceri pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin vs pretenti enorme -ce pot sa fac? andrei_camelia andrei_camelia Buna ziua, daca cineva poate sa ma ajute in urmatoarea problema: S-a spart o teava la baie nu din vina mea si mi-am inundat vecinul de jos. In momentu ... (vezi toată discuția)