avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neintelegeri cu societatea furnizoare de apa in oras
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neintelegeri cu societatea furnizoare de apa in oras

am o problema cu firma care se ocupa de furnizarea apei in oras. si anume, aceasta societate are o conducta magistrala care trece prin curtea societatii noastre. aceasta conducta este fisurata si am solicitat repararea ei. mi s-a explicat ca se va face, adica se va sapa, repara conducta, respectiv tasa pamintul de deasupra, dar betonarea curtii va trebui facuta de catre noi. este normal acest lucru? de ce este betonarea in sarcina noastra?? nu ar trebui ei sa repare totul, inclusiv curtea, din moment ce teava este a lor? ma poate ajuta vreo lege sa ii oblig pe ei sa faca lucrarea complet?
precizez ca suntem un S.A., privatizati 100 % din anul 2005.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 09:17, 5 Noiembrie 2008
Dupa stiinta noastra nu exista lege in acest sens, poate intervin colegii si ne contrazic, dar poate exista o hotarare locala a primariei si poate aceasta v-ar ajuta.
Da, ei ar trebui sa-si faca treaba complet.Daca asa se pune problema, nu le mai permiteti sa aiba acces la conducta lor, pe proprietatea dumneavoastra si sa vedeti cum se "regleaza" lucrurile.=D>
Inainte sa le permiteti sa va mai sparga curtea, semnati cu ei un contract sau o intelegere de reparatii complete si se rezolva.
Succes
exact aici e problema. si noi spunem la fel, trebuie facuta lucrarea de reparatie de ei, dar de la A la Z. ideea e ca teava nu e sparta rau, doar fisurata, creeaza neplaceri doar pentru societatea noastra deocamdata, prin carosabilul mereu umed, cu balti pe margini.
Directorul societatii in cauzazice ca noi trebuie sa ne asumam si obligatiile aferente, adica repararea carosabilului, in urma achizitionarii firmei de la fostul FPS. Ce sa ii raspundem? de aia am pus mesajul aici, poate gasim ceva din legislatie sa ne ajute in acest sens
totusi, este cineva aici suficient de "bun" sa stie sa imi raspunda, sa imi dea vreo lege, ceva? va rog...
Ca si colegul meu va spun ca, indicat ar fi sa semnati un contract prin care sa le cereti sa refaca starea initiala a carosabilului dupa repararea conductei. Chiar si cu riscul de a avea balti prin curte, in lipsa semnarii unui astfel de contract prin care sa ii constrangeti nu le permite-ti accesul in curte, in timp fisura va fi suficient de daunatoare pentru dansii incat sa semneze acel contract si sa va refaca carosabilul.

Pentru a va putea ajuta cu vreo lege ar trebui sa stiti ca regiile de apa sunt "subordonate" consiliilor locale, C.L. care emit hotarari. Daca nu stifi sa cautati pe internet aceste hotarari, dati-ne (gasim noi pe site unul "bun") orasul in care locuiti si ioncercam sa gasim noi pt dvs acea hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate teava de apa fisurata Marina75 Marina75 Buna ziua! Locuiesc la o casa la strada pe unde trece conducta de apa a orasului. Cred ca aceasta conducta este fisurata,iar canalul de scurgere este ... (vezi toată discuția)
Inundarea vecinului de sub mine hpf2180 hpf2180 De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de ... (vezi toată discuția)
Contract de uzufruct, acord lucrari de reparatii conducta alimentare cu apa mariano25 mariano25 Buna ziua, trebuie sa obtin acordul de reparatii pentru o conducta de alimentare cu apa ce trece prin curtea vecinilor mei. Vecina care locuieste acolo are ... (vezi toată discuția)