avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspunderea patrimoniala a administratorilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspunderea patrimoniala a administratorilor

am fost asociat si administrator intr-o firma careia i s-a deschis procedura insolventei si a falimentului. lichidatorul ne-a actionat in judecata pe noi, cei 2 administratori pentru raspunderea patrimoniala in baza art 138 lit a si c.
ideea e ca intentionez sa dau un examen la care mi se cere cazierul fiscal curat, altfel nu pot participa. daca sunt gasita vinovata, aceasta raspundere patrimoniala rspectiv hotararea va aparea in cazier si ma poate afecta?
p.s. examenul despre care vorbesc este la INM
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
axie, utilizator
Cel mai recent răspuns: axie , utilizator 12:20, 29 Ianuarie 2012
Cititi H.G. 1078 din 2011 unde sunt specificate faptele care se inscriu in cazierul fiscal. Pe langa infractiunile si contraventiile din legislatia fiscala, financiara si vamala, in cazierul fiscal vor fi inscrise si anumite date legate de insolvabilitate si inactivitate fiscala.

va multumesc mult pentru raspuns. art 138 din legea 85/2006 nu intra in lista faptelor care se inscriu in cazierul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator la alta firma? bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, In perioada 2010 - 2012 am fost asociat si administrator in cadrul a 3 SRL-uri (asociat unic si administrator la una si asociat si administrator ... (vezi toată discuția)
Am datorii restante la o banca si doresc sa infiintez un srl Sensu Sensu Buna ziua! Intentionez sa infiintez un SRL, si sunt interesat daca e posibil sa o fac pe numele meu din moment ce am o datorie restanta la o banca. Tin sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare-intrebatoare razvanrares razvanrares cine raspunde pentru datoriile firmei intrata in insolventa,administratorul?sau ce se mai intampla de la numirea lichidatorului.dar daca platim datoriile catre ... (vezi toată discuția)