avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru persoana juridica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru persoana juridica

Buna ziua!
Firma la care lucrez urmeaza sa-mi desfiinteze postul si sa ma concedieze.
Problema este ca eu am un procent de 30% la o alta firma pe numele meu care nu mai realizeaza venituri dar nu a fost inca declarata in insolventa, este suspendata pe motiv ca nu s-au mai depus acte la finante.
In aceste conditii am dreptul la somaj? Deoarece sunt insarcinata si risc sa pierd concediul de ingrijire a copilului...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:18, 29 Ianuarie 2012
Stiu ca in astfel de situatie nu beneficiati de somaj ,scapati de cei 30%,donati-i faceti ceva cu ei.
Am citit undeva ca daca dovedesti ca nu ai venituri de pe urma firmei, poti beneficia de somaj. In sensul asta intrebam daca stie cineva sigur. Dar probabil ca trebuie sa fie declarata firma in insolventa sau in faliment...?
1. Daca de la firma unde sunteti asociat (actionar) nu obtineti venit atunci puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Va redau din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

- Solutia de mai sus se refera la asociatul unic dar eu cred ca este valabila pentru toti cei care obtin dividende.
- Intrebati si la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate si pentru ccc - cumul cu alte venituri MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in ... (vezi toată discuția)
Cic theya_05 theya_05 un asociat al unui srl are dreptul la concediu de ingrijire copil ? si daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)