avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste datoria la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste datoria la intretinere?

Buna seara.
Am vandut in iunie 2011 un apartament in Constanta, si am plecat de atunci din tara. Am fost informata ca noii proprietari nu s-au inregistrat la Asociatia de proprietari cu contractul de vanzare-cumparare, si au datorii in jur de 2000 lei. Administratorul considera ca eu inca sunt proprietara si doreste sa depuna plangere pentru recuperarea datoriei, impotriva mea. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: ZamfirSilvia , utilizator 09:56, 30 Ianuarie 2012
ZamfirSilvia a scris:

noii proprietari nu s-au inregistrat la Asociatia de proprietari cu contractul de vanzare-cumparare, si au datorii in jur de 2000 lei.

Eventual demers catre asociatia de proprietari cu scopul comunicarii unei copii dupa dovada emisa la momentul calcularii ultimilor dvs datorii,nu se justifica in conditiile in care precizati concret noii proprietari,respectiv aspectul esential ca imobilul fost al dvs in urma tranzactiei a intrat in proprietatea tertilor ,care raspund pentru eventuale debite acumulate la asociatia de proprietari
Art 50 din L nr 230/2007 Asociatia de proprietari are dreptul sa actioneze in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit

Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiie de proprietari,nu are autoritatea si limita de competenta sa hotarasca si sa semneze eventuala actiune adresata catre instanta de judecata
Oricum si in eventualitatea promovarii unei actiuni impotriva dvs,asociatia de proprietari trebuie sa anexeze la actiune documente temeinice prin care sa probeze ca dvs sunteti proprietarul care va faceti vinovat de neplata datoriilor ,sustinere care poate fi usor demontata de dvs prin prezentarea dovezii de plata la zi a obligatiilor de intretinere intocmite de asociatia de proprietari si prin documentul de instrainare imobil
Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Adeverinta pe care am luat-o de la asociatie cu privire la plata integrala a obligatiilor mele, in vederea instrainarii imobilului, a ramas la notariatul unde s-a incheiat vanzarea. Eu am mai ramas doar cu contractul de vanzare-cumparare, restul de acte au fost inmanate noilor proprietari. Asadar, voi trimite doar ce am, respectiv copie dupa contract.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de intretinere - asociatie de proprietari nicolaescu43 nicolaescu43 Suntem o asociatie de proprietari. Am actionat in instanta unul dintre proprietari, deoarece nu si-a platit intretinerea.Am solicitat ca sa fie obligat de ... (vezi toată discuția)
Apartament cu datorii la intretinere madalinams madalinams Buna, am cumparat in data de 7 iunie un apartament practic de la o agentie de imobiliare care de fapt este si asociatia de proprietari a blocului. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Chitanta emisa gresit de catre asociatia de proprietari bavareza bavareza Buna ziua, Am urmatoarea speta: 1. Societatea mea a vandut un apartament unei pf. La dosarul de la notar mi s-a solicitat sa aduc o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)